English Σημαία English Español Σημαία Español Deutsch Σημαία Deutsch Italiano Σημαία Italiano Polski Σημαία Polski Nederlands Σημαία Nederlands Português Σημαία Português Français Σημαία Français 中文 Σημαία 中文 日本語 Σημαία 日本語 हिन्दी Σημαία हिन्दी اللغة العربية Σημαία اللغة العربية Русский Σημαία Русский Українська Σημαία Українська עִברִית Σημαία עִברִית Ελληνικά Σημαία Ελληνικά Türk Σημαία Türk Latvietis Σημαία Latvietis Dansk Σημαία Dansk Norsk Σημαία Norsk Íslenska Σημαία Íslenska 한국어 Σημαία 한국어 Suomen Σημαία Suomen Gaeilge Σημαία Gaeilge Bahasa Melayu Σημαία Bahasa Melayu Svenska Σημαία Svenska Čeština Σημαία Čeština
Χρήστης ΕικονίδιοΣύνδεση
Ελληνικά Σημαία Ελληνικά

Σύνδεση

 

Ενότητα ομάδας. Πρόσβαση σε δικαιώματα και ρόλους στο QuintaDB.

Ο διαχειριστής και ο διαχειριστής είναι ένας κοινός ρόλος βάσης δεδομένων. Επιτρέπουν σε ένα άτομο να δημιουργήσει βάση δεδομένων και άλλο να διαχειρίζεται τη διαδικτυακή της. Μπορείτε επίσης να παρέχετε πρόσβαση μόνο για ανάγνωση στο DB σας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε μία από τις κύριες ενότητες του QuintaDB, που είναι μια Ομάδα. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργικότητα οι φίλοι ή οι συνάδελφοί σας μπορούν να συμμετάσχουν στο έργο σας για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε βάσεις δεδομένων, φόρμες ή αναφορές.

Αυτή η ενότητα ήταν πάντα στο QuintaDB, αλλά το βελτιώσαμε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες όλων των νέων χρηστών μας.

Στη σελίδα έργων, μπορείτε να δείτε τα έργα ή τα ομαδικά έργα σας. Εάν δεν υπάρχουν ακόμη ομαδικά έργα, αυτό σημαίνει απλώς ότι κανείς δεν έχει κοινή πρόσβαση μαζί σας ακόμα.

 

Οδηγός βήμα προς βήμα

1. Για παράδειγμα, έχουμε το έργο "RentFarm" με διάφορες φόρμες, αναφορές, διαγράμματα, χάρτες, ημερολόγια, αρχεία και πύλες. Όταν ανοίξετε το έργο θα δείτε:

2. Για να προσθέσετε χρήστες στο έργο σας πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μενού Team.

Στην επόμενη σελίδα μπορείτε να προσθέσετε χρήστες στην ομάδα ή να δημιουργήσετε μια ομάδα χρηστών.

Χρησιμοποιώντας τις ομάδες χρηστών, δεν θα είναι απαραίτητο να εκχωρείτε δικαιώματα πρόσβασης για νέους χρήστες κάθε φορά. Θα είναι αρκετό να τα προσθέσετε στην ομάδα με τα καθιερωμένα δικαιώματα.

3. Για να δημιουργήσετε μια νέα ομάδα, κάντε κλικ στο πλακίδιο "Προσθήκη νέας ομάδας".

4. Εισαγάγετε το όνομα της ομάδας, επιλέξτε τις διαθέσιμες ενότητες και το επίπεδο πρόσβασης για την ομάδα.

Σημειώστε ότι μπορείτε να επιλέξετε πίνακες ή αναφορές με διαφορετικό ρόλο πρόσβασης.

Όλες οι ομάδες μπορούν να έχουν τέτοιου είδους ρόλους που μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

  • Μόνο για ανάγνωση - Ο χρήστης μπορεί να δει μόνο εγγραφές και να τις εξαγάγει.
  • Ανάγνωση και εγγραφή - Ο χρήστης μπορεί να δει, να επεξεργαστεί και επίσης να εισαγάγει και να εξαγάγει αρχεία.
  • Ανάγνωση, εγγραφή και διαγραφή εγγραφών - όπως η ανάγνωση και εγγραφή, αλλά και η δυνατότητα διαγραφής εγγραφών
  • Ανάγνωση, εγγραφή, κατασκευή - Το ίδιο με το «Ανάγνωση και εγγραφή», αλλά ο χρήστης μπορεί επίσης να αλλάξει φόρμες και να τις ενσωματώσει.
  • Διαχειριστής - Μπορεί να διαχειριστεί την ομάδα εκτός από όλα όσα μπορεί να κάνει ο χρήστης με το επίπεδο πρόσβασης «Ανάγνωση, εγγραφή, κατασκευή».

 

Σημειώστε ότι μπορείτε να επιλέξετε ποια από τα διαθέσιμα γραφήματα, χάρτες, ημερολόγια ή πύλες θα είναι ορατά για την ομάδα των νέων χρηστών σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Επεξεργασία, Δημιουργία ή Διαγραφή δικαιωμάτων.

Για τη μονάδα αρχείων μπορείτε να αποφασίσετε εάν οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν αρχεία, να βλέπουν μόνο τα δικά του αρχεία ή να μπορούν να διαγράφουν αρχεία.

Το ίδιο για την ενότητα της ομάδας, τα μέλη μπορούν να προσθέσουν νέα μέλη της ομάδας, να επεξεργαστούν τα τρέχοντα δικαιώματα πρόσβασης ή να αφαιρέσουν μέλη. Εναπόκειται σε εσάς να παρέχετε στα μέλη αυτά τα δικαιώματα. Ομοίως, μπορείτε να αφήσετε την ενότητα της ομάδας ανεξέλεγκτη και τα νέα μέλη δεν θα βλέπουν άλλα μέλη της ομάδας.

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε χρήστες στην ομάδα.

1. Κάντε κλικ στο πλακίδιο "Προσθήκη νέας ομάδας" στη σελίδα Ομάδες χρηστών.

2. Επιλέξτε το κουμπί επιλογής "Προσθήκη χρηστών στην ομάδα" και επιλέξτε την ομάδα από την αναπτυσσόμενη λίστα.

3. Μπορείτε να επιλέξετε να εισαγάγετε διευθύνσεις email ή μπορείτε να επιλέξετε ήδη προστιθέμενους χρήστες, εάν έχετε κάποιους.

- Εισαγάγετε email, ένα ανά γραμμή. Μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να στείλετε προσκλήσεις μέσω email. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε πρότυπα email.

Όταν τελειώσετε, οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email. Εάν αυτός είναι νέος χρήστης του QuintaDB, θα δημιουργηθεί ένας νέος λογαριασμός και θα σταλεί ένας σύνδεσμος ενεργοποίησης.

Μόλις κάνετε κλικ στην επιλογή «Προσθήκη χρηστών στην ομάδα, τα νέα μέλη θα μπορούν να βλέπουν και να επεξεργάζονται τα έργα σας με βάση τα νέα δικαιώματα πρόσβασης.

Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να αλλάξετε τους καθορισμένους ρόλους της ομάδας, να μετακινήσετε ή να καταργήσετε χρήστες από την ομάδα.

Πατήστε το κουμπί "Ρυθμίσεις" για να επεξεργαστείτε τα επίπεδα πρόσβασης.

Παρακαλώ αναφερθείτε εδώ πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την «Πρόσβαση σε μόνο δικές σας εγγραφές» και να φιλτράρετε τις εγγραφές ανά χρήστη

Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε έναν χρήστη που δεν θα είναι σε ομάδες.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη χρηστών στην ομάδα" στη σελίδα ομάδων χρηστών.

Στην επόμενη σελίδα επιλέξτε "Προσθήκη χρηστών με προσαρμοσμένα δικαιώματα πρόσβασης".

Μόλις προσθέσετε χρήστη, μπορείτε να βρείτε ένα πλακίδιο "Χρήστες που δεν ανήκουν σε καμία ομάδα" στη σελίδα "Ομάδες χρηστών".

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα δικαιώματα πρόσβασης του χρήστη μέσα. Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε να μετακινήσετε αυτόν τον χρήστη στην ομάδα, χρησιμοποιώντας το μενού περιβάλλοντος.

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε το χρήστη από το να βλέπει κάποιες στήλες πίνακα ή να επεξεργάζεται πεδία φόρμας χρησιμοποιώντας το Field Level Access.

Εάν θέλετε να δείτε όλους τους χρήστες της ομάδας συνδεδεμένους με τον λογαριασμό σας, μπορείτε απλώς να ανοίξετε τη σελίδα "Λογαριασμός" - "Πληρωμή και Στατιστική" και να πατήσετε στον αριθμό των χρηστών με τον αριθμό.