English Vlajka English Español Vlajka Español Deutsch Vlajka Deutsch Italiano Vlajka Italiano Polski Vlajka Polski Nederlands Vlajka Nederlands Português Vlajka Português Français Vlajka Français 中文 Vlajka 中文 日本語 Vlajka 日本語 हिन्दी Vlajka हिन्दी اللغة العربية Vlajka اللغة العربية Русский Vlajka Русский Українська Vlajka Українська עִברִית Vlajka עִברִית Ελληνικά Vlajka Ελληνικά Türk Vlajka Türk Latvietis Vlajka Latvietis Dansk Vlajka Dansk Norsk Vlajka Norsk Íslenska Vlajka Íslenska 한국어 Vlajka 한국어 Suomen Vlajka Suomen Gaeilge Vlajka Gaeilge Bahasa Melayu Vlajka Bahasa Melayu Svenska Vlajka Svenska Čeština Vlajka Čeština
Uživatel ikonaPřihlásit se
Čeština Vlajka Čeština

Přihlásit se

 

Hledání v databázi. Prohledávatelné databáze online

Všechny databáze zabudované v QuintaDB lze prohledávat. Můžete spustit vyhledávání podle více kritérií s různými podmínkami a uložit výsledky do zobrazení databáze

Hledání v databázi

Přečtěte si, jak funguje vyhledávání v databázi v QuintaDB. Pamatujte, že to samé ovlivní váš widget integrované databáze. Užijte si prohledávatelné databáze zdarma!

Krátce - můžete přidat další a další parametry, což dále zúží vyhledávání. To je užitečné, pokud máte stovky, dokonce tisíce záznamů.

Prohledávatelná databáze UEFA CLUB RANKING

Ukážeme, jak funguje vyhledávání pomocí databáze hodnocení klubů UEFA.

Stiskněte tlačítko vyhledávání.

 

 

Poté musíte vybrat sloupec, vybrat kritéria a zadat klíčové slovo. Bude to například „země“ + je + Španělsko

A najdeme všechny záznamy se Španělskem. Klíčové slovo zvýrazněno žlutě. Velmi snadné, že?


 

Rozbalme všechny filtry vyhledávání. Můžete vidět, že podmínky hledání pro Věk se liší od podmínek pro řetězec.

Zde uvedeme všechny dostupné podmínky pro různé typy polí.

  • Řetězec, text, soubor, obrázek: je, není, je prázdný, není prázdný, začíná na, končí na, jako, obsahuje, neobsahuje.
  • Datum, datum a čas, narozeniny: je, není, je prázdné, není prázdné, před, po, mezi.
  • Číslo (celé číslo i desetinné číslo): je, není, je prázdné, není prázdné, menší než, větší než, menší nebo rovno, větší nebo rovno mezi
  • U ovládacích prvků Rozevírací nabídka, Přepínač, Zaškrtávací políčko, Stavy, Jazyk, Země a Časové pásmo budete moci vybrat možnosti, které jsou přidány jako výchozí hodnoty do Tvůrce formulářů.


Rovněž zlepšíme filtry vyhledávání pro pole Soubor a Obrázek tak, aby zahrnovaly velikost a přípony souborů.

Bude to provedeno spolu s dalšími úkoly pro zlepšení funkčnosti souborů v QuintaDB, jako jsou: nahrávání více souborů nebo obrázků, ověření velikosti a typu souboru, odkaz na soubor v e-mailových oznámeních.

Nezapomeňte, že to bude stejné pro jakýkoli formulář HTML.

Zpět na vyhledávání v naší databázi. Určíme více parametrů vyhledávání. Přidáme ještě jedno vyhledávací kritérium. Bude to celkový počet bodů, který bude větší než 100

.

Připojte se k podmínkám a nebo je další jedinečná funkce, která vám umožňuje vytvářet úžasné vyhledávací dotazy.

Můžete je libovolně kombinovat, neexistují žádná omezení ani omezení. Věříme, že možnosti, které vám při vyhledávání poskytneme, jsou pro každou prohledávatelnou databázi dost dobré.

Výsledek vyhledávání lze vždy exportovat a uložit do přehledu.

Záznamy můžete mazat nebo upravovat a výsledek hledání se uloží. Kliknutím na odkaz a tlačítkem „zrušit“ vyhledávání zrušíte.

Výsledky hledání lze seskupit.

Seskupená data můžete uložit jako sestavu.