English Vlajka English Español Vlajka Español Deutsch Vlajka Deutsch Italiano Vlajka Italiano Polski Vlajka Polski Nederlands Vlajka Nederlands Português Vlajka Português Français Vlajka Français 中文 Vlajka 中文 日本語 Vlajka 日本語 हिन्दी Vlajka हिन्दी اللغة العربية Vlajka اللغة العربية Русский Vlajka Русский Українська Vlajka Українська עִברִית Vlajka עִברִית Ελληνικά Vlajka Ελληνικά Türk Vlajka Türk Latvietis Vlajka Latvietis Dansk Vlajka Dansk Norsk Vlajka Norsk Íslenska Vlajka Íslenska 한국어 Vlajka 한국어 Suomen Vlajka Suomen Gaeilge Vlajka Gaeilge Bahasa Melayu Vlajka Bahasa Melayu Svenska Vlajka Svenska Čeština Vlajka Čeština
Uživatel ikonaPřihlásit se
Čeština Vlajka Čeština

Přihlásit se

 

Jak importovat soubory Excel a CSV do online databáze

Můžete začít pracovat v QuintaDB po nahrání existující databáze CSV nebo Excel. Stačí vybrat soubor z počítače a QuintaDB vytvoří webový formulář založený na vaší tabulce a databázi se stejnými řádky jako v aplikaci Excel

Jak můžete importovat databázi Excel nebo CSV do QuintaDB?

 

 

Importujte soubor Excel do webové databáze

 

Za předpokladu, že máte soubor Excel, načtěte jej do QuintaDB pomocí formuláře pro import.

 

Upozorňujeme, že vaše sloupce nyní představují pole formuláře. Všechna vaše data jsou umístěna na stránce Záznamy.

Importujte CSV do databáze QuintaDB

Pokud jsou vaše data uložena v souboru CSV, stále je můžete importovat do online databáze. Celý proces je stejný. Ujistěte se, že jsou vaše data oddělena čárkou: Sloupec1, Sloupec 2, Sloupec 3

Také pokud máte při importu souboru Excel nějaké problémy, například prázdné záznamy a neznámé názvy sloupců - nejpravděpodobněji je to proto, že máte data v buňkách aplikace Excel s novými zalomeními řádků. Poté budete moci vytvořit online databázi z CSV.

Počet záznamů na stránku

Chcete-li změnit počet záznamů na stránku, přejděte do nabídky Záznamy a v levé postranní nabídce najděte posuvník Záznamy na stránku:

Najděte duplikáty

Pokud potřebujete najít stejné záznamy v tabulce, můžete použít funkci „Najít duplikáty“.
Najdete jej v nabídce „Importovat“.

Vyberte sloupec a stiskněte tlačítko „Hledat“.

Pomocí tlačítka „Odebrat všechny duplikáty“ můžete všechny duplikáty smazat.

Přidejte další data do existující databáze

Je zřejmé, že byste měli být schopni aktualizovat svá data pomocí Importu kdykoli. Možná budete chtít vytvořit nové záznamy nebo aktualizovat stávající záznamy, když budete mít klíčové datové nástroje.

Přidat nové záznamy pomocí importu

 

Na stránce Záznamy vidíte odkaz Importovat, pomocí kterého můžete přidat nebo aktualizovat svá data pomocí aplikace Excel Import. Postup je stejný jako při migraci od nuly. Stačí nahrát soubor aplikace Excel. Nezapomeňte, že soubor by měl obsahovat první řádek s názvy sloupců.
Na pořadí polí nezáleží, ale přítomnost thess polí ve formuláři je důležitá, protože pokud taková pole nemáte, budou vytvořena. A pokud přejmenujete pole v nabídce Pole, ale ne v aplikaci Excel, budete mít dvakrát více polí, což není to, co chcete. Pomocí tohoto triku můžete aktualizovat strukturu databáze spolu s přidáváním nebo aktualizací záznamů.

Aktualizujte záznamy pomocí importu

 

Když se klíčová data shodují, můžete také aktualizovat stávající záznamy. Vyberte název sloupce (jedinečné pole), který chcete použít jako klíč pro porovnání dat.
Pokud váš nový záznam obsahuje v tomto sloupci stejnou hodnotu jako jeden z vašich stávajících záznamů, bude existující záznam aktualizován o nová data. Pokud není nalezena žádná shoda, vytvoří se nový záznam.

Pamatujte, že aktualizovaná data můžete vždy exportovat zpět do Excelu nebo PDF.

Chcete-li odstranit všechny záznamy z databáze, přejděte do nabídky Záznamy a v rozevíracím seznamu „Akce“ vyhledejte tlačítko Odstranit všechny záznamy.
Viz níže uvedený snímek obrazovky:

Buďte opatrní, odstraněné soubory nemůžete obnovit bez záloha.