English Bayrak English Español Bayrak Español Deutsch Bayrak Deutsch Italiano Bayrak Italiano Polski Bayrak Polski Nederlands Bayrak Nederlands Português Bayrak Português Français Bayrak Français 中文 Bayrak 中文 日本語 Bayrak 日本語 हिन्दी Bayrak हिन्दी اللغة العربية Bayrak اللغة العربية Русский Bayrak Русский Українська Bayrak Українська עִברִית Bayrak עִברִית Ελληνικά Bayrak Ελληνικά Türk Bayrak Türk Latvietis Bayrak Latvietis Dansk Bayrak Dansk Norsk Bayrak Norsk Íslenska Bayrak Íslenska 한국어 Bayrak 한국어 Suomen Bayrak Suomen Gaeilge Bayrak Gaeilge Bahasa Melayu Bayrak Bahasa Melayu Svenska Bayrak Svenska Čeština Bayrak Čeština
Kullanıcı SimgeGiriş
Türk Bayrak Türk

Giriş

 

Excel ve CSV dosyaları çevrimiçi veritabanına nasıl alınır

Mevcut CSV veya Excel veritabanınızı yükleyerek QuintaDB'de çalışmaya başlayabilirsiniz. Dosyanızı PC'nizden seçmeniz yeterlidir; QuintaDB, elektronik tablonuza ve veritabanınıza dayalı olarak, Excel'dekiyle aynı satırlara sahip web formu oluşturacaktır.

Excel veya CSV veritabanınızı QuintaDB'ye nasıl aktarabilirsiniz?

 

 

Excel dosyasını web veritabanına aktarın

 

Bir Excel dosyanız olduğunu varsayarak, İçe Aktarma formunu kullanarak bunu QuintaDB'ye yükleyin.

 

Lütfen sütunlarınızın artık form alanlarını temsil ettiğine dikkat edin. Tüm verileriniz Kayıtlar sayfasında bulunur.

CSV'yi QuintaDB veritabanına aktarın

Verileriniz CSV dosyasına kaydedilmişse, yine de çevrimiçi veritabanına aktarabilirsiniz. Tüm süreçler aynıdır. Yalnızca verilerinizin virgülle ayrıldığından emin olun: Sütun1, Sütun 2, Sütun 3

Ayrıca, Excel dosyanızı içe aktarırken boş kayıtlar ve bilinmeyen sütun adları gibi bazı sorunlarınız varsa - büyük olasılıkla bunun nedeni excel hücrelerinizde yeni satır sonları olan verilerinizin olmasıdır. Daha sonra çevrimiçi veritabanınızı CSV'den oluşturabileceksiniz.

Sayfa başına kayıt sayısı

Sayfa başına kayıt sayısını değiştirmek için Kayıtlar menüsüne gidin ve sol taraftaki menüden Sayfa başına kayıt kaydırıcısını bulun:

Yinelenenleri bulun

Tabloda aynı kayıtları bulmanız gerekirse, "Yinelenenleri Bul" işlevini kullanabilirsiniz.
Bunu "İçe Aktar" menüsünde bulabilirsiniz.

Sütunu seçin ve "Ara düğmesine" basın.

"Tüm kopyaları kaldır" düğmesini kullanarak tüm kopyaları silebilirsiniz.

Mevcut veritabanına daha fazla veri ekleyin

Verilerinizi istediğiniz zaman İçe Aktar'ı kullanarak güncelleyebilmeniz gerektiği açıktır. Önemli verileri işlerken yeni kayıtlar oluşturmak veya mevcut kayıtları güncellemek isteyebilirsiniz.

Import kullanarak yeni kayıtlar ekleyin

 

Kayıtlar sayfasında, Excel İçe Aktarma özelliğini kullanarak verilerinizi ekleyebileceğiniz veya güncelleyebileceğiniz İçe Aktar bağlantısını görebilirsiniz. Prosedür, sıfırdan geçiş yaptığınızdakiyle aynıdır. Sadece excel dosyanızı yükleyin. Dosyanın sütun adlarıyla birlikte ilk satırı içermesi gerektiğini unutmayın.
Alanların sıralaması önemli değildir, ancak formunuzda bu alanların varlığı önemlidir, çünkü bu tür alanlara sahip değilseniz bunlar oluşturulacaktır. Ve Alanlar menüsünde alanları yeniden adlandırırsanız ancak Excel'de yeniden adlandırmazsanız, iki kat daha fazla alanınız olur, ki bu istediğiniz şey değildir. Bu numarayı kullanarak veri tabanı yapınızı, kayıt ekleyerek veya güncelleyerek güncelleyebilirsiniz.

İçe Aktarmayı kullanarak kayıtları güncelleme

 

Ayrıca, anahtar veriler eşleştiğinde mevcut kayıtları güncelleyebilirsiniz. Verileri karşılaştırmada anahtar olarak kullanmak için bir sütun adı (Benzersiz alan) seçin.
Yeni kaydınız bu sütundaki mevcut kayıtlarınızdan biriyle aynı değeri içeriyorsa, mevcut kayıt yeni verilerle güncellenecektir. Eşleşme bulunmazsa, yeni bir kayıt oluşturulur.

Güncellenen verilerinizi her zaman Excel veya PDF'ye geri aktarabileceğinizi unutmayın.

Veritabanından tüm kayıtları kaldırmak için Kayıtlar menüsüne gidin ve 'Eylemler' DropDown altındaki Tüm kayıtları sil düğmesini bulun.
Lütfen aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın:

Dikkatli olun, silinen dosyaları yedeklemeden kurtaramazsınız.