English Bayrak English Español Bayrak Español Deutsch Bayrak Deutsch Italiano Bayrak Italiano Polski Bayrak Polski Nederlands Bayrak Nederlands Português Bayrak Português Français Bayrak Français 中文 Bayrak 中文 日本語 Bayrak 日本語 हिन्दी Bayrak हिन्दी اللغة العربية Bayrak اللغة العربية Русский Bayrak Русский Українська Bayrak Українська עִברִית Bayrak עִברִית Ελληνικά Bayrak Ελληνικά Türk Bayrak Türk Latvietis Bayrak Latvietis Dansk Bayrak Dansk Norsk Bayrak Norsk Íslenska Bayrak Íslenska 한국어 Bayrak 한국어 Suomen Bayrak Suomen Gaeilge Bayrak Gaeilge Bahasa Melayu Bayrak Bahasa Melayu Svenska Bayrak Svenska Čeština Bayrak Čeština
Kullanıcı SimgeGiriş
Türk Bayrak Türk

Giriş

 

Müşteri portalı

QuintaDB'de bir Müşteri Portalı, bir şirketin veya kuruluşun, müşterilerinin veya kullanıcılarının kendilerine ayrılmış dahili web sistemlerinde oturum açmalarına ve farklı erişim seviyesi rolleriyle sınırlı verilere erişmelerine izin vermenin harika bir yoludur.

QuintaDB'de bir Müşteri Portalı, bir şirketin veya kuruluşun müşterilerinin veya kullanıcılarının kendilerine ayrılmış dahili web sistemlerinde oturum açmalarına ve farklı erişim seviyesi rolleriyle sınırlı verilere erişmelerine izin vermenin harika bir yoludur.

Kendi kimlik doğrulama ve güvenlik hizmetlerinizi oluşturmak yerine, QuintaDB müşteri portallarını kullanabilirsiniz. Web kullanıcılarınız, QuintaDB hesabına kaydolmak yerine portalınıza kaydolabilir.

Müşterileriniz özel web portalınızda oturum açabilir, kendileriyle paylaşılan modüllere (tablolar, formlar, raporlar, grafikler, haritalar veya takvimler) erişebilir, veri ekleyebilir ve en önemlisi, yalnızca gönderdikleri kayıtları görüntüleyebilir ve değiştirebilir (kullanıyorsanız 'Yalnızca kendi kayıtlarına eriş' seçeneği, aksi takdirde tüm verileri görürler).

Video öğretici:


Müşteri Portalı, veritabanınızı şirketinize veya kuruluşunuza özel bir marka kimliğiyle sunmanız için mükemmel bir fırsat sağlar.

Bu nedenle, veritabanına sahipsiniz ve web kullanıcılarının buna erişmek için kaydolmasına, hesabı etkinleştirmesine ve gerekirse şifreyi sıfırlamasına izin vermek istiyorsunuz. Öyleyse, lütfen aşağıdaki adımları izleyin.

 

1. Portal oluştur

2. Kullanıcılar için mevcut modülleri seçin

3. Portalı yapılandırın ve entegre edin

4. Oturum Açma, Kaydolma ve Şifreyi Geri Yükleme sayfaları

5. Bildirimler

6. Kullanıcılar ve İzinler

7. Erişim hakları

8. Oturum açmış kullanıcılar için portal

9. Web kullanıcıları için portal

10. Tablo kayıtları ve portal kullanıcı hesapları nasıl bağlanır

 

1. Portal oluştur

Herhangi bir projeyi açın ve Portallar modülüne gidin. 'Yeni portal oluştur' kutucuğunu göreceksiniz. Tıklayın ve portal adını girin.

2. Kullanıcılar için mevcut modülleri seçin

Portal oluşturulduktan sonra, müşterileriniz için hangi modüllerin mevcut olacağına karar vermelisiniz. Tüm Formları, Tabloları, Raporları, Grafikleri, Haritaları, Takvimleri ve Dosyaları göreceksiniz. Yalnızca paylaşmak istediklerinizi seçin.

 

3. Portalı yapılandırın ve entegre edin

 

Bazı modülleri etkinleştirdikten sonra yeni menüler göreceksiniz. Ayarlar ve Entegrasyon.

3.1 Entegrasyon sekmesinde, tüm portalı kendi web sayfanıza pencere öğesi olarak entegre etmek için JavaScript kodu alabileceksiniz. Ayrıca, Direct Link'i yalnızca müşterilerinizle paylaşmak için de kullanabilirsiniz.

  3.2 Ayarlar sayfasında Kimlik Doğrulama alanlarını seçebilir (aşağıda bu öğe hakkında okuyun), portalınız için Logo yükleyebilir, portalınızın Dilini (İngilizce, Almanca, Ukraynaca ve Rusça) seçebilir, modüller için Liste veya döşeme görünümünü değiştirebilir ve Gelişmiş seçenekler.

3.3 Ayrıca portalınızda hangi kimlik doğrulama türünü kullanacağınızı da seçebilirsiniz.

       

- KİMLİK DOĞRULAMA YOK. HERHANGİ BİR WEB KULLANICISI BT'YE ERİŞEBİLİR.

- TEMEL HTTP DOĞRULAMASI. PORTALI ŞİFRE-KORUMA İÇİN BİR ÇİFT GİRİŞ VE ŞİFRE AYARLAYIN.

- OTURUM AÇMA GEREKLİDİR. KULLANICININ GİRİŞ YAPABİLMESİ VE ERİŞİME ERİŞEBİLMESİ İÇİN PORTAL'A KAYDOLMASI GEREKİR.


Portalınızda kaydı devre dışı bırakabilirsiniz. Bu şekilde yalnızca manuel olarak eklenen kullanıcılar oturum açabilir ve portalı kullanabilir.

 

Choose authentication type

 

3.4 Oturum Açma ve Kayıt formlarında hangi alanları kullanacağınızı seçebilirsiniz. Ayrıca onları yeniden adlandırabilirsiniz.

Kayıt formu alanlarını ve Giriş formu alanlarını ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz. Kayıt formu alanlarını şu şekilde seçebilirsiniz:

Ve Giriş formu alanları:

Önceden tanımlanmış şirketler listesine girecekseniz, şirket veya kuruluş alanı bir DropDown olabilir.

E-posta, Telefon numarası veya Giriş alanı, kullanıcının tam olarak ne girdiğini otomatik olarak anlayacak ve bunu Hesaptaki giriş, e-posta veya telefon alanlarına atayacaktır.

Bu alanı devre dışı bırakabilir ve bunun yerine Oturum Açma, E-posta ve Telefon alanlarından birini (veya tümünü) etkinleştirebilirsiniz. Kayıt formu için ayrıca Adres alanları gibi kullanılabilir: Sokak adresi, Şehir, Eyalet ve Posta kodu.

Giriş veya Kayıt formlarını kullanmak için en az bir yetkilendirme alanı etkinleştirilmelidir.

 

4. Oturum Açma, Kaydolma ve Şifreyi Geri Yükleme sayfaları

 

'Oturum açma gerekli' kimlik doğrulamasına gitmeye karar verirseniz, bu tür sayfaları göreceksiniz.

4.1 Oturum açma sayfası

Login page

 

    4.2 Kayıt sayfası

Signup page

    4.3 Şifreyi geri yükle sayfası

Reset password page

 

5. Bildirimler

 

Bildirimler sekmesinde, Etkinleştirme ve Parola Sıfırlama E-posta ve SMS şablonlarınızı düzenleyebilirsiniz. Ayrıca portalınızda yeni kayıtlarla ilgili e-posta ve sms bildirimlerini etkinleştirebilirsiniz.

 

6. Kullanıcılar ve İzinler

 

Kullanıcılar ve İzinler sekmesinde, "Kullanıcıları portala ekle" düğmesini tıklayarak kullanıcı grubunuzu görüntüleyebilir, silebilir ve yeni kullanıcılar ekleyebilirsiniz.

 

Veya yeni grup ekleyebilirsiniz. Kullanıcı gruplarını kullanarak her seferinde yeni kullanıcılar için erişim hakları atamak gerekli olmayacaktır. Bunları kurulu haklarla gruba eklemeniz yeterli olacaktır.

'Yeni grup ekle' sayfasında kullanıcının rolünü seçebilirsiniz. 'Salt okunur', 'Oku ve yaz', 'Kayıtları oku, yaz ve sil' olabilir.

En önemli seçenek, "Yalnızca kendi kayıtlarına erişim" dir. İşaretlenirse, kullanıcılar yalnızca ekledikleri kayıtları görürler.

Ancak, aşağıdaki gibi hangi özelliklerin kullanıcılar tarafından kullanılabileceğini de seçebilirsiniz: Gruplama, Arama, Kayıtları Düzenleme, Yazdır, Klonlama ve Veri Dışa Aktarma.

Artık bu gruba kullanıcı ekleyebilirsiniz.

Kullanıcının grup kutucuğuna tıklayın ve sonraki sayfadaki 'Gruba kullanıcı ekle' kutucuğuna tıklayın.

Kullanıcı eklemek için sadece e-postalarını veya giriş bilgilerini ekleyin (her satıra bir tane).

Davet e-posta şablonlarını düzenleyebilirsiniz.

Aynı şekilde, özel erişim haklarına sahip kullanıcı ekleyebilirsiniz.

Bir kullanıcı ekledikten sonra, "Kullanıcıların Grupları" sayfasında "Hiçbir grupta olmayan kullanıcılar" kutucuğunu bulabilirsiniz.

Lütfen kullanıcının şifresinin varsayılan olarak e-posta veya giriş ile eşleştiğini bilin. Gruptaki portal kullanıcısının hesabını düzenleyebilirsiniz.

Kullanıcının kutucuğuna tıklayın.

Sonraki sayfadaki 'Hesap' düğmesine basın.

Kullanıcı hesabı sayfasında parolayı değiştirebilir, isim, kişiler girebilir ve avatar yükleyebilirsiniz.

7. Erişim hakları

Yeni kullanıcı için varsayılan izinleri ayarlayabilirsiniz.

'Portala kullanıcı ekle' düğmesine tıklayın ve bu bağlantıya tıklayın.

Sonraki sayfada, tüm modüller için yeni kullanıcı için varsayılan izinleri düzenleyebilirsiniz. Bu şekilde, yeni kayıtlı portal kullanıcıları için erişim düzeyini kontrol edebilirsiniz.

Gruplama, Arama, Kayıtları düzenleme, Yazdır, Klonlama ve Veri Dışa Aktarma gibi tüm etkin modüllerde yeni kayıtlı kullanıcılar için hangi özelliklerin kullanılabilir olacağını seçebilirsiniz.

Varsayılan izinler, Tablo veya Rapor bazında da ayarlanabilir. Lütfen nasıl yapılacağına bakın:

Alan düzeyinde erişimi de kontrol edebileceğinizi unutmayın. Yani Form ve Tabloda hangi alanın devre dışı bırakılacağını ayarlayın.

Ayrıca, kullanıcı grubu için izinleri ve erişim haklarını değiştirebilirsiniz. Sadece kullanıcı grubunu açın ve 'Ayarlar' düğmesine basın.

Bu sayfada, grup için tabloları ve rapor izinlerini düzenleyebilirsiniz. 'Düzenle' simgesine tıklayın.

Kullanıcıların bir kayıt eklerken formda hangi alanları göreceğini ve ayrıca bir tablo veya raporu görüntülerken kullanıcıların hangi sütunları göreceğini kontrol etmek için 'Alanlar' bağlantısını tıklayın (ekran görüntüsünde gösterildiği gibi).

 

8. Oturum açmış kullanıcılar için portal

 

Sonuç olarak, oturum açmış kullanıcı şuna benzer bir portal görecektir:

 

 

8.1 Portal kimlik doğrulama türünüz 'Oturum açma gerekli' ise, oturum açmış kullanıcılar, kişisel bilgilerini (örneğin oturum açma kullanıcı adı, şifre, e-posta, ad, şirket, yükleme) değiştirmek için Hesap sayfalarına erişebilecekleri sağ üstte menüyü göreceklerdir. bir avatar veya hesabını silin).

Portal user's Account page

8.2 Oturum açmış Portal kullanıcıları, verileri normal QuintaDB veya Team QuintaDB kullanıcılarının Kayıtlar sayfasında gördükleri gibi göreceklerdir.

Portal records for logged in users

 

Portal kullanıcıları, verileri PDF ve Excel'e aktarabilecek, Sıralama, Sayfalandırma, Arama ve Gruplama gerçekleştirebilecek. Ayrıca kayıtları Düzenleyin ve Silin (izin ayarları izin veriyorsa).

9. Web kullanıcıları için portal

 

Kimlik doğrulama türünüz "Kimlik doğrulama yok" veya "Temel HTTP kimlik doğrulaması" ise, web kullanıcınızın bir hesap sayfasına ihtiyacı yoktur. Ayrıca, bu tür web kullanıcıları portal modüllerini Widget'lar olarak görecek, böylece her form, tablo veya raporun "Widget" bölümlerinde görünümlerini kontrol edebileceksiniz.

 

Portal records for not logged in web users


 

10. Tablo kayıtları ve portal kullanıcı hesapları nasıl bağlanır

 

Zaten bir web portalı oluşturduğunuzu ve yapılandırdığınızı ve buna kullanıcılar eklediğinizi (veya muhtemelen kullanıcıların kendilerinin kaydettirdiğini) varsayalım. Müşterileriniz yalnızca kendilerinin eklediği kayıtları görecektir.

Ancak, tablolarınızda veya CSV veya Excel dosyalarınızda belirli portal hesaplarına atamak istediğiniz kayıtlarınız varsa ne olur?

QuintaDB'de bunu başarmanın iki yolu vardır.

1. Kayıtlar sayfasına gidebilir, bazı kayıtları seçebilir ve 'Eylemler' açılır menüsünün 'Kayıt sahibini değiştir' seçeneğine tıklayabilirsiniz.

 

Select records to change owner

 

Bundan sonra, kimin yeni kayıt sahibi olacağına karar vermeniz yeterli. Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi:

 

Change record owner

 

2. İkinci yol, CSV veya Excel dosyasından İçe Aktar'ı kullanmaktır. Ancak önce 'Ekleyen' sütununu etkinleştirmeniz gerekir.

 

Enabled Added by column

 

Etkinleştirildikten sonra, "Kayıtlar" sayfasında yeni "Ekleyen" sütununu göreceksiniz.

Artık içe aktarılan kayıtları atamak için portallarınızın kullanıcı adlarını CSV veya Excel dosyanızda kullanabilirsiniz.

Dosyanızda 'Ekleyen' sütununun bulunduğundan ve uygun kullanıcı adlarını içerdiğinden emin olun (Kayıtlar sayfasında gördüğünüzle aynı).

Dolayısıyla, yöntemlerden herhangi birini kullanarak aynı sonucu elde edersiniz, yani portal kullanıcılarınız portalınızda oturum açtıklarında yeni kayıtları göreceklerdir.