English Σημαία English Español Σημαία Español Deutsch Σημαία Deutsch Italiano Σημαία Italiano Polski Σημαία Polski Nederlands Σημαία Nederlands Português Σημαία Português Français Σημαία Français 中文 Σημαία 中文 日本語 Σημαία 日本語 हिन्दी Σημαία हिन्दी اللغة العربية Σημαία اللغة العربية Русский Σημαία Русский Українська Σημαία Українська עִברִית Σημαία עִברִית Ελληνικά Σημαία Ελληνικά Türk Σημαία Türk Latvietis Σημαία Latvietis Dansk Σημαία Dansk Norsk Σημαία Norsk Íslenska Σημαία Íslenska 한국어 Σημαία 한국어 Suomen Σημαία Suomen Gaeilge Σημαία Gaeilge Bahasa Melayu Σημαία Bahasa Melayu Svenska Σημαία Svenska Čeština Σημαία Čeština
Χρήστης ΕικονίδιοΣύνδεση
Ελληνικά Σημαία Ελληνικά

Σύνδεση

 

Κανόνες πεδίου. Πώς να κάνετε τη φόρμα σας δυναμική

Κανόνες πεδίου στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Δημιουργήστε σύνθετη λογική υπό όρους για τις φόρμες ιστού σας με εύχρηστο περιβάλλον εργασίας χρήστη

Η υπό όρους λογική ή οι κανόνες πεδίου σάς επιτρέπουν να εμφανίζετε ή να αποκρύπτετε ένα πεδίο βάσει του τι επιλέγουν οι χρήστες για ένα άλλο πεδίο σε μια φόρμα.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα πεδίο που να ρωτάει τους χρήστες "Είστε παντρεμένοι;" Και αν ένας χρήστης επιλέξει "ναι", ίσως θελήσετε να ρωτήσετε το όνομα της γυναίκας του χρήστη.

no_image

 
 

Πώς να δημιουργήσετε δυναμική διαδικτυακή φόρμα στο διαδίκτυο

Οι κανόνες πεδίου είναι πολύ εύκολο να κατανοηθούν στο QuintaDB. Το Rule Builder σχεδιάστηκε για να κάνει την προσθήκη και την κατανόηση της λογικής που θέλετε να εφαρμόσετε στις φόρμες σας, τόσο εύκολη όσο η δημιουργία προτάσεων.

Έχουμε μια φόρμα υποστήριξης πελάτη για παράδειγμα:

Το πρώτο πεδίο είναι "Όνομα" και το δεύτερο είναι το αναπτυσσόμενο μενού "Τύποι αιτημάτων":

Επίσης, έχουμε ένα πεδίο "Περιγράψτε το αίτημά σας", σε περίπτωση που ο πελάτης δεν βρει τη σωστή επιλογή.

1. Μεταβείτε στην καρτέλα Κανόνες στο Form Builder.

2. Κάντε κλικ στο Δημιουργία κανόνα πεδίου.

3. Δημιουργήστε τον ακόλουθο κανόνα:
Εάν το πεδίο "Τύπος αιτήματος" είναι άλλο, τότε εμφανίστε το πεδίο "Περιγράψτε το αίτημά σας".

4. Πατήστε το κουμπί Δημιουργία.

Ως αποτέλεσμα έχουμε μια δυναμική φόρμα:

Η υπό όρους λογική είναι ιδανική για έρευνες ή φόρμες σχολίων. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε τους πελάτες σας πόσο ικανοποιημένοι είναι με την υπηρεσία σας και μπορείτε να παρακολουθήσετε ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή τους.

Ορίστε τιμή

Μπορείτε να ορίσετε την τιμή για το επιλεγμένο πεδίο όταν ένα άλλο πεδίο έχει συγκεκριμένη τιμή.

Παράδειγμα: Εάν το πεδίο "Προϊόν" είναι Πορτοκάλια, ορίστε την τιμή 09-20-2019 σε πεδίο "Ημερομηνία αποστολής".

Η χρήση της λογικής υπό όρους στις φόρμες παραγγελίας είναι ιδανική για την εμφάνιση πρόσθετων ερωτήσεων με βάση το τι έχει επιλέξει να αγοράσει ένας χρήστης. Για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης επιλέξει να αγοράσει έναν υπολογιστή, τότε μπορείτε να ρωτήσετε ποια CPU και μνήμη θα ήθελε να παραγγείλει. Ομοίως, εάν ένας χρήστης επιλέξει μεταξύ διαφορετικών ειδών τηλεοράσεων, μπορεί να θέλετε η δυναμική φόρμα ιστού σας να προτρέπει τον χρήστη να αγοράσει επίσης στερεοφωνικά συστήματα.

 

Μια σύνθετη φόρμα ιστού φαίνεται πάντα μεγάλη και δύσκολη για τη συμπλήρωση ενός χρήστη. Με μεγάλες φόρμες μπορείτε να αποκρύψετε ενότητες φόρμας έως ότου ο χρήστης συμπληρώσει άλλες ενότητες, αποτρέποντας την κύλιση σε μια φόρμα.

Χρησιμοποιώντας το εικονίδιο "+" (συν), μπορείτε να προσθέσετε αρκετές συνθήκες στον κανόνα:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λογική υπό όρους σε φόρμες εγγραφής με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φόρμα με στοιχεία επικοινωνίας, στη συνέχεια μπορείτε να έχετε μια ενότητα "Περισσότερες λεπτομέρειες", η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας το Drop Down "Προσθήκη περισσότερων λεπτομερειών" τιμή "Ναι". Εάν ο χρήστης επιλέξει «Ναι» μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες (διεύθυνση ταχυδρομείου κ.λπ.).

Κανόνες πεδίου

Οι Κανόνες πεδίου σάς επιτρέπουν να εκτελείτε τρεις ενέργειες εάν ισχύει μια συνθήκη. Μπορείτε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε ένα πεδίο σε μια φόρμα από το χρήστη ή να ορίσετε την τιμή σε άλλο πεδίο. Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε / αποκρύψετε επικεφαλίδες ενοτήτων και πεδία μεταφόρτωσης αρχείων, τα οποία είναι χρήσιμα για την εμφάνιση λεπτομερών οδηγιών σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης της φόρμας ή την επιλεκτική αναζήτηση αρχείων από τους χρήστες σας.

Τι χρειάζεστε για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τους Κανόνες

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τους Κανόνες πεδίου, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον δύο πεδία. Πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Οι κανόνες πεδίου περιέχουν δύο μέρη: μια συνθήκη και μια ενέργεια.

Η δράση της εκπομπής σάς επιτρέπει να εμφανίζετε πεδία σε μια φόρμα. Το πεδίο θα είναι κρυφό όταν ανοίγετε τη φόρμα και θα παραμείνει κρυμμένο όσο η συνθήκη Εμφάνιση κανόνα. Όταν ο κανόνας γίνει αληθινός, το πεδίο θα εμφανίζεται δυναμικά στη φόρμα. Με αυτόν τον τρόπο έχετε μια πραγματική δυναμική φόρμα ιστού που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο!

 

Η ενέργεια απόκρυψης σας επιτρέπει να αποκρύψετε επιλεκτικά πεδία σε μια φόρμα Όταν εμφανιστεί η φόρμα, θα εμφανιστεί το πεδίο. Καθώς ο χρήστης συμπληρώνει τη φόρμα σας και πληρείται η συνθήκη απόκρυψης κανόνα, το πεδίο θα κρυφτεί δυναμικά. Όταν ένα πεδίο είναι κρυφό, τυχόν κανόνες που χρησιμοποιούνται για αυτό το πεδίο θα επανεκτιμηθούν. Οποιεσδήποτε συνθήκες συνδέονται με το πρόσφατα κρυφό πεδίο θα αξιολογούνται πάντα ως ψευδείς.

Εάν ένα απαιτούμενο πεδίο είναι κρυφό, οι χρήστες δεν θα απαιτείται πλέον να συμπληρώσουν αυτό το πεδίο για να υποβάλουν τη φόρμα σας. Η απόκρυψη ενεργειών λειτουργεί σε όλες τις σελίδες, ώστε να αποκρύπτει ένα πεδίο στις επόμενες ή τις επόμενες σελίδες μιας φόρμας.

Το Rule Builder σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε δυναμικές φόρμες που θα ακολουθούν τη λογική που έχετε καθορίσει για να εκτελέσετε συγκεκριμένες ενέργειες όπως εμφάνιση και απόκρυψη πεδίων, παράλειψη συγκεκριμένων σελίδων ή αποστολή email σε συγκεκριμένα άτομα με βάση τις επιλογές που κάνει ο χρήστης κατά τη συμπλήρωση των φορμών QuintaDB.

Κάθε κανόνας στο QuintaDB αποτελείται από δύο στοιχεία: κατάσταση και δράση. Η συνθήκη σας επιτρέπει να καθορίσετε το πεδίο που χρειάζεστε για να βασίσετε τον κανόνα σας και πώς θέλετε να αξιολογήσουμε αυτό το πεδίο. Η Δράση μας λέει τι θέλετε να κάνει το QuintaDB εάν ισχύει η Συνθήκη.

Οι συνθήκες στο QuintaDB αποτελούνται από τρία μέρη: το Θέμα, την Αξία και τη Σύγκριση

  • Το Θέμα είναι το πεδίο στο οποίο θέλετε να βασίζεται ο κανόνας. Δεν μπορεί να είναι πεδίο πεδίου, επικεφαλίδα ενότητας ή περιγραφή.
  • Η τιμή είναι η επιλογή που πρέπει να κάνει ή να εισάγει ο χρήστης για να κάνει την κατάσταση αληθινή.
  • Η Σύγκριση μας λέει πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε την τιμή του Θέματος για να κάνετε την κατάσταση αληθινή.

Ακολουθεί μια λίστα με διάφορες συγκρίσεις διαθέσιμες για κάθε τύπο πεδίου:

  • Αριθμοί: είναι ίσος με, είναι μεγαλύτερος από, είναι μικρότερος από
  • Ημερομηνία και Ημερομηνία & ώρα: είναι ενεργοποιημένη ή είναι, είναι πριν από, είναι μετά από
  • Άλλα στοιχεία ελέγχου όπως μια γραμμή κειμένου: είναι, δεν είναι, περιέχει, δεν περιέχει, ξεκινά με, τελειώνει με, είναι κενό, δεν είναι κενό, όπως