English Karogs English Español Karogs Español Deutsch Karogs Deutsch Italiano Karogs Italiano Polski Karogs Polski Nederlands Karogs Nederlands Português Karogs Português Français Karogs Français 中文 Karogs 中文 日本語 Karogs 日本語 हिन्दी Karogs हिन्दी اللغة العربية Karogs اللغة العربية Русский Karogs Русский Українська Karogs Українська עִברִית Karogs עִברִית Ελληνικά Karogs Ελληνικά Türk Karogs Türk Latvietis Karogs Latvietis Dansk Karogs Dansk Norsk Karogs Norsk Íslenska Karogs Íslenska 한국어 Karogs 한국어 Suomen Karogs Suomen Gaeilge Karogs Gaeilge Bahasa Melayu Karogs Bahasa Melayu Svenska Karogs Svenska Čeština Karogs Čeština
Lietotājs ikonaPieteikties
Latvietis Karogs Latvietis

Pieteikties

 

Klientu portāls

Klientu portāls QuintaDB ir lielisks veids, kā uzņēmumam vai organizācijai ļaut saviem klientiem vai lietotājiem pieteikties savā īpašajā iekšējā tīmekļa sistēmā un piekļūt ierobežotiem datiem ar dažādām piekļuves līmeņa lomām.

Klientu portāls QuintaDB ir lielisks veids, kā uzņēmumam vai organizācijai ļaut saviem klientiem vai lietotājiem pieteikties savā īpašajā iekšējā tīmekļa sistēmā un piekļūt ierobežotiem datiem ar dažādām piekļuves līmeņa lomām.

Tā vietā, lai izveidotu savus autentifikācijas un drošības pakalpojumus, varat izmantot QuintaDB klientu portālus. Jūsu tīmekļa lietotāji varēs reģistrēties jūsu portālā, nevis reģistrēties QuintaDB kontā.

Jūsu klienti var pieteikties jūsu īpašajā tīmekļa portālā, piekļūt viņiem koplietotajiem moduļiem (tabulām, veidlapām, pārskatiem, diagrammām, kartēm vai kalendāriem), pievienot datus un, pats galvenais, skatīt un modificēt tikai tos ierakstus, kurus viņi iesniedza (ja izmantojat Opcija “Piekļūt tikai saviem ierakstiem”, pretējā gadījumā viņi redzēs visus datus).

Video apmācība:



Klientu portāls sniedz jums lielisku iespēju prezentēt savu datu bāzi ar personisku zīmola identitāti jūsu uzņēmumam vai organizācijai.

Tātad, jums ir datu bāze un vēlaties ļaut tīmekļa lietotājiem reģistrēties, lai tai piekļūtu, aktivizētu kontu un, ja nepieciešams, atiestatītu paroli. Ja tā, lūdzu, veiciet tālāk norādītās darbības.

 

1. Izveidot portālu

2. Atlasiet lietotājiem pieejamos moduļus

3. Konfigurēt un integrēt portālu

4. Piesakieties, reģistrējieties un atjaunojiet paroles lapas

5. Paziņojumi

6. Lietotāji un atļaujas

7. Piekļuves tiesības

8. Portāls reģistrētiem lietotājiem

9. Portāls tīmekļa lietotājiem

10. Kā sasaistīt tabulas ierakstus un portāla lietotāju kontus

 

1. Izveidot portālu

Atveriet jebkuru projektu un dodieties uz portālu moduli. Tiks parādīta sadaļa Izveidot jaunu portālu. Noklikšķiniet uz tā un ievadiet portāla nosaukumu.

2. Atlasiet lietotājiem pieejamos moduļus

Kad portāls ir izveidots, jums jāizlemj, kuri moduļi būs pieejami jūsu klientiem. Tiks parādīti visi veidlapas, tabulas, pārskati, diagrammas, kartes, kalendāri un faili. Izvēlieties tikai tos, kurus vēlaties kopīgot.

 

3. Konfigurēt un integrēt portālu

 

Kad esat aktivizējis dažus moduļus, redzēsit pieejamas jaunas izvēlnes. Iestatījumi un integrācija.

3.1 Cilnē Integrācija varēsiet iegūt JavaScript kodu, lai integrētu visu portālu kā logrīku savā tīmekļa lapā. Jūs varat arī izmantot Direct Link, lai to koplietotu tikai ar saviem klientiem.

 3.2 Iestatījumu lapā jūs varat izvēlēties autentifikācijas laukus (lasiet par šo vienumu tālāk), augšupielādēt sava portāla logotipu, atlasīt sava portāla valodu (angļu, vācu, ukraiņu un krievu valodā), mainīt moduļu saraksta vai elementu skatu un papildu opcijas.

 

3.3 Jūs varat arī izvēlēties, kuru autentifikācijas veidu izmantot savā portālā.

- NAV AUTENTENTIFIKĀCIJAS. JEBKURS TĪMEKĻA LIETOTĀJS BŪS PIEEJAMS.

- PAMATS HTTP AUTENTIFIKĀCIJA. PAROLES AIZSARDZĪBAS PORTĀLAM NOSAKIET VIENU PIETEIKŠANĀS UN PAROLES PĀRU.

- NEPIECIEŠAMA PIERAKSTĪŠANĀS. LIETOTĀJAM BŪTU jāreģistrējas portālā, lai viņš spētu pieteikties un tam piekļūt.

Jūs varat atspējot reģistrāciju savā portālā. Šādi tikai manuāli pievienoti lietotāji varēs pierakstīties un izmantot portālu.

 

Choose authentication type

 


3.4 Jūs varat izvēlēties, kurus laukus izmantot pieteikšanās un reģistrācijas veidlapās. Un arī jūs varat tos pārdēvēt.

Reģistrēšanās veidlapas un Pieteikšanās veidlapas laukus var iestatīt atsevišķi. Reģistrēšanās veidlapas laukus var atlasīt šādi:

Un pieteikšanās veidlapas lauki:

Uzņēmuma vai organizācijas lauks var būt DropDown, ja ievadīsit iepriekš noteiktu uzņēmumu sarakstu.

E-pasts, tālruņa numurs vai pieteikšanās lauks automātiski sapratīs, ko tieši ievadījis lietotājs, un piešķirs to pieteikšanās, e-pasta vai tālruņa laukiem kontā.

Jūs varat atspējot šo lauku un tā vietā iespējot vienu (vai visus) laukus Pieteikšanās, E-pasts un Tālrunis. Reģistrēšanās veidlapai ir pieejami arī adreses lauki, piemēram: Adrese, Pilsēta, Valsts un Pasta indekss.

Lai izmantotu pieteikšanās vai reģistrēšanās veidlapas, jābūt iespējotam vismaz vienam autorizācijas laukam.

 

4. Piesakieties, reģistrējieties un atjaunojiet paroles lapas

 

Ja jūs nolemjat izmantot autentifikāciju “Nepieciešama pierakstīšanās”, redzēsiet šādas lapas.

4.1 Pieteikšanās lapa

Login page

 

    4.2 Reģistrēšanās lapa

Signup page

    4.3 Atjaunot paroles lapu

Reset password page

 

5. Paziņojumi

 

Cilnē Paziņojumi varat rediģēt aktivizācijas un atiestatīšanas paroles e-pasta un SMS veidnes. Turklāt jūs varat iespējot e-pasta un sms paziņojumus par jaunām reģistrācijām savā portālā.

 

6. Lietotāji un atļaujas

 

Cilnē Lietotāji un atļaujas varat skatīt sava lietotāja grupu, izdzēst tos un pievienot jaunus lietotājus, noklikšķinot uz pogas Pievienot lietotājus portālam.

 

Vai arī varat pievienot jaunu grupu. Izmantojot lietotāju grupas, nevajadzēs katru reizi piešķirt piekļuves tiesības jaunajiem lietotājiem. Pietiks tos pievienot grupai ar noteiktajām tiesībām.

Lapā 'Pievienot jaunu grupu' varat izvēlēties lietotāja lomu. Tas var būt “Tikai lasāms”, “Lasīt un rakstīt”, “Lasīt, rakstīt un dzēst ierakstus”.

Vissvarīgākā iespēja ir ‘Piekļuve tikai saviem ierakstiem’. Ja šī opcija ir atzīmēta, lietotāji redzēs tikai pievienotos ierakstus.

Varat arī izvēlēties, kuras funkcijas būs pieejamas lietotājiem, piemēram: Grupēšana, Meklēšana, Rediģēt ierakstus, Drukāt, Klonēt un Datu eksportēšana.

Tagad jūs varat pievienot lietotājus šai grupai.

Noklikšķiniet uz lietotāja grupas elementa un nākamajā lapā noklikšķiniet uz “Pievienot lietotājus grupai”.

Lai pievienotu lietotājus, vienkārši pievienojiet savus e-pastus vai pieteikuminformāciju (pa vienai rindai).

Jūs varat rediģēt ielūgumu e-pasta veidnes.

Tādā pašā veidā jūs varat pievienot lietotāju ar pielāgotām piekļuves tiesībām.

Kad esat pievienojis lietotāju, lapā “Lietotāju grupas” varat atrast flīzi “Lietotāji nav nevienā grupā”.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pēc noklusējuma lietotāja parole tiek saskaņota ar e-pastu vai pieteikuminformāciju. Grupā varat rediģēt portāla lietotāja kontu.

Noklikšķiniet uz lietotāja elementa.

Nākamajā lapā nospiediet pogu “Konts”.

Lietotāja konta lapā varat nomainīt paroli, ievadīt vārdu, kontaktpersonas un augšupielādēt iemiesojumu.

7. Piekļuves tiesības

Varat iestatīt noklusējuma atļaujas jaunam lietotājam.

Noklikšķiniet uz pogas Pievienot lietotājus portālam un noklikšķiniet uz šīs saites.

Nākamajā lapā varat rediģēt noklusējuma atļaujas jaunajam lietotājam visiem moduļiem. Tādā veidā jūs varat kontrolēt piekļuves līmeni jaunreģistrētiem portāla lietotājiem.

Jūs varat izvēlēties, kuras funkcijas būs pieejamas jauniem reģistrētiem lietotājiem visos iespējotajos moduļos, piemēram: Grupēšana, Meklēšana, Rediģēt ierakstus, Drukāt, Klonēt un Datu eksportēšana.

Noklusējuma atļaujas var iestatīt arī tabulā vai pārskatā. Lūdzu, skatiet, kā to izdarīt:

Ievērojiet, ka varat kontrolēt arī piekļuvi lauka līmenim. T.i. iestatiet, kurš lauks tiks atspējots veidlapā un tabulā.

Varat arī modificēt lietotāja grupas atļaujas un piekļuves tiesības. Vienkārši atveriet lietotāja grupu un nospiediet pogu Iestatījumi.

Šajā lapā jūs varat rediģēt tabulas un pārskatu atļaujas grupai. Noklikšķiniet uz ikonas Rediģēt.

Noklikšķiniet uz saites “Lauki” (kā parādīts ekrānuzņēmumā), lai kontrolētu, kurus laukus lietotāji redzēs veidlapā, pievienojot ierakstu, kā arī kuras slejas lietotāji redzēs, skatot tabulu vai pārskatu.

 

8. Portāls reģistrētiem lietotājiem

 

Rezultātā reģistrētais lietotājs redzēs līdzīgu portālu:

 

 

8.1 Ja jūsu portāla autentifikācijas veids ir “Nepieciešama pierakstīšanās”, pieteiktie lietotāji augšējā labajā stūrī redzēs izvēlni, kurā viņi varēs piekļūt sava Konta lapai, lai mainītu savu personisko informāciju (piem., Pieteikšanās lietotājvārds, parole, e-pasts, nosaukums, uzņēmums, augšupielāde. iemiesojumu vai izdzēsiet viņu kontu). 

 

Portal user's Account page

8.2 Pieteiktie portāla lietotāji datus redzēs tāpat kā ierastie QuintaDB vai Team QuintaDB lietotāji, kas redzami lapā Ieraksti.

Portal records for logged in users

 

Portāla lietotāji varēs eksportēt datus uz PDF un Excel, veikt šķirošanu, lapošanu, meklēšanu un grupēšanu. Un arī rediģēt un dzēst ierakstus (ja atļauj atļaujas iestatījumi).

9. Portāls tīmekļa lietotājiem

 

Ja jūsu autentifikācijas veids ir “Nav autentifikācijas” vai “Pamata HTTP autentifikācija”, jūsu tīmekļa lietotājam nav nepieciešama konta lapa. Šādi tīmekļa lietotāji portāla moduļus redzēs kā logrīkus, lai jūs varētu kontrolēt viņu izskatu katras veidlapas, tabulas vai pārskata sadaļā Logrīki.

 

Portal records for not logged in web users


 

10. Kā sasaistīt tabulas ierakstus un portāla lietotāju kontus

 

Pieņemsim, ka esat jau izveidojis un konfigurējis tīmekļa portālu un pievienojis tam lietotājus (vai, iespējams, paši lietotāji ir reģistrējušies). Jūsu klienti redzēs tikai tos ierakstus, kurus viņi paši ir pievienojuši.

Bet ko tad, ja jums jau ir ieraksti tabulās vai CSV vai Excel failos, kurus vēlaties piešķirt konkrētiem portāla kontiem?

QuintaDB to var sasniegt divējādi.

1. Jūs varat doties uz lapu Ieraksti, atlasīt dažus ierakstus un noklikšķināt uz nolaižamās izvēlnes Darbības opcijas Mainīt ieraksta īpašnieku.

 

Select records to change owner

 

Pēc tam jums vienkārši jāizlemj, kurš kļūs par jaunu ierakstu īpašnieku. Tāpat kā parādīts zemāk esošajā ekrānuzņēmumā:

 

Change record owner

 

2. Otrais veids ir izmantot Importēt no CSV vai Excel faila. Bet vispirms jums jāiespējo kolonna “Pievienoja”.

 

Enabled Added by column

 

Pēc iespējošanas lapā “Ieraksti” redzēsiet jauno sleju “Pievienoja”.

Tagad varat izmantot savu portālu lietotāju vārdus CSV vai Excel failā, lai piešķirtu importētos ierakstus.

Vienkārši pārliecinieties, vai failā ir sleja “Pievienoja” un vai tajā ir pareizi lietotājvārdi (tas pats, kas redzams lapā Ieraksti).

Tātad, izmantojot kādu no šīm metodēm, jūs sasniegsiet to pašu rezultātu, tas ir, jūsu portāla lietotāji, pierakstoties jūsu portālā, redzēs jaunus ierakstus.