English Σημαία English Español Σημαία Español Deutsch Σημαία Deutsch Italiano Σημαία Italiano Polski Σημαία Polski Nederlands Σημαία Nederlands Português Σημαία Português Français Σημαία Français 中文 Σημαία 中文 日本語 Σημαία 日本語 हिन्दी Σημαία हिन्दी اللغة العربية Σημαία اللغة العربية Русский Σημαία Русский Українська Σημαία Українська עִברִית Σημαία עִברִית Ελληνικά Σημαία Ελληνικά Türk Σημαία Türk Latvietis Σημαία Latvietis Dansk Σημαία Dansk Norsk Σημαία Norsk Íslenska Σημαία Íslenska 한국어 Σημαία 한국어 Suomen Σημαία Suomen Gaeilge Σημαία Gaeilge Bahasa Melayu Σημαία Bahasa Melayu Svenska Σημαία Svenska Čeština Σημαία Čeština
Χρήστης ΕικονίδιοΣύνδεση
Ελληνικά Σημαία Ελληνικά

Σύνδεση

 

Πίνακας ελέγχου QuintaDB

Χρησιμοποιώντας πίνακες ελέγχου στις πύλες σας, μπορείτε να προβάλετε και να αναλύσετε τα πιο σημαντικά δεδομένα σε ένα μέρος και να δημιουργήσετε / επεξεργαστείτε εγγραφές

Περιεχόμενο:
Τι είναι το ταμπλό;
Η δημιουργία του πίνακα ελέγχου
Widgets

 

Μπορείτε να δημιουργήσετε μία ή πολλές πύλες για κάθε εφαρμογή στην υπηρεσία QuintaDB.
Μπορείτε να προσθέσετε μια σελίδα πίνακα ελέγχου στην πύλη. Ένας πίνακας ελέγχου είναι μια σελίδα οπτικοποίησης δεδομένων που αποδίδει widget σε πραγματικό χρόνο, την οποία ο κάτοχος και οι χρήστες της πύλης μπορούν να παρακολουθούν συγκεκριμένες μετρήσεις, όπως ένα γράφημα, ενημερωτικά δελτία, ημερολόγια και άλλα.

Πρώτα πρέπει να δημιουργήσετε μια εφαρμογή. Μπορείτε να το κάνετε με οποιονδήποτε τρόπο βολικό για εσάς: να δημιουργήσετε από το μηδέν, να εισαγάγετε μια βάση δεδομένων από το Excel ή το CSV και να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο εφαρμογής.

Ας δημιουργήσουμε μια εφαρμογή "Διαχείριση πωλήσεων". Αυτή η εφαρμογή έχει ήδη δημιουργήσει φόρμες, πίνακες, αναφορές και διάφορα γραφήματα. (Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη ως πρότυπο στη σελίδα "Δημιουργία εφαρμογής").

 

Η δημιουργία του πίνακα ελέγχου

 

Μια πύλη δημιουργείται με την εφαρμογή από προεπιλογή. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Άνοιγμα πύλης".

Εάν θέλετε να προσθέσετε έναν Πίνακα ελέγχου στην πύλη σας, κάντε κλικ στο μενού "Πύλη" και επιλέξτε "Μενού".

Εδώ μπορείτε να προσαρμόσετε το μενού της πύλης και να ενεργοποιήσετε τον Πίνακα ελέγχου για την πύλη.

Αφού προσθέσετε τον Πίνακα ελέγχου στην πύλη, θα μεταφερθείτε στη σελίδα δημιουργίας Πίνακα ελέγχου.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα πίνακα ελέγχου. Η σειρά, το μέγεθος και η θέση των μπλοκ για widget στον πίνακα ελέγχου εξαρτάται από την επιλογή του θέματος.

Η λίστα των διαθέσιμων θεμάτων θα ενημερώνεται τακτικά, επομένως μείνετε συντονισμένοι και εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο στη σελίδα "Ρυθμίσεις", "Λογαριασμός".

Εκτός από την επιλογή ενός θέματος, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη δική σας σελίδα HTML. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού για την πύλη σας.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα συνδυασμό χρωμάτων για τον Πίνακα ελέγχου από τη λίστα. Επίσης, καθορίστε το δικό σας χρώμα χρησιμοποιώντας την παλέτα.

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ένα εικονίδιο και έναν τίτλο για τον Πίνακα ελέγχου.

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί "Ενημέρωση" για να αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές. Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις ανά πάσα στιγμή.

 

Widgets

 

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε τα γραφικά στοιχεία στον Πίνακα ελέγχου σας. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το μπλοκ και κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+).

Στην επόμενη σελίδα, μπορείτε να καθορίσετε έναν τίτλο και ένα εικονίδιο για το widget. Και επιλέξτε ένα από τα διαθέσιμα γραφικά στοιχεία του πίνακα ελέγχου.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε καθένα από αυτά:

Αριθμός εγγραφών - αυτό το widget εμφανίζει τον αριθμό των εγγραφών στον καθορισμένο πίνακα ή αναφορά.

Ένα παράδειγμα: Πίνακας ελέγχου εφαρμογής "Διαμερίσματα προς ενοικίαση":

Σύνολο και μέσος όρος - εμφανίζει το σύνολο και τον μέσο όρο του πίνακα ή της αναφοράς.

Ένα παράδειγμα: Πίνακας ελέγχου εφαρμογής "Έξοδα":

Αριθμός εγγραφών που υποβλήθηκαν και ενημερώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες - εμφανίζει τον αριθμό των νέων και ενημερωμένων εγγραφών στον πίνακα ή την αναφορά

Ένα παράδειγμα: Πίνακας ελέγχου εφαρμογών "Κέντρο υποστήριξης":

Ανάπτυξη (ανά πίνακα ή αναφορά) - αυτό το γραφικό στοιχείο δείχνει αύξηση των δεικτών ως ποσοστό.

Πρέπει να επιλέξετε έναν πίνακα ή μια αναφορά και μια στήλη με δεδομένα. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε τη στήλη που περιέχει την ημερομηνία ή την ώρα και να επιλέξετε την περίοδο σύγκρισης.

Επίσης, είναι διαθέσιμες οι ακόλουθες επιλογές: Εμφάνιση περιόδου σύγκρισης, Εμφάνιση τρέχουσας τιμής, Εμφάνιση νομίσματος

Ανάπτυξη (από widget πίνακα ελέγχου) - εκτελεί την ίδια λειτουργία με το προηγούμενο widget, αλλά αυτή τη φορά τα δεδομένα από widget στον πίνακα ελέγχου χρησιμοποιούνται για σύγκριση.

Ένα παράδειγμα: Πίνακας ελέγχου εφαρμογής "Έξοδα":

Διάγραμμα - προσθέτει διαγράμματα και γραφήματα στον Πίνακα ελέγχου. Χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις που καθορίζονται στην ενότητα Χάρτες.

Μπορείτε να καθορίσετε διαστάσεις ή να χρησιμοποιήσετε το μέγεθος του widget από τις ρυθμίσεις του γραφήματος γραφήματος (από προεπιλογή).

Ένα παράδειγμα: Πίνακας ελέγχου εφαρμογής "Διαχείριση πωλήσεων":

Χάρτης - προσθέτει ένα widget χάρτη στον Πίνακα ελέγχου. Όπως και στην περίπτωση των γραφημάτων, χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις widget από την ενότητα Maps και είναι επίσης δυνατό να καθορίσετε μεγέθη ή να χρησιμοποιήσετε το μέγεθος από τις ρυθμίσεις widget (από προεπιλογή).

Ένα παράδειγμα: Πίνακας ελέγχου εφαρμογής "Διαμερίσματα προς ενοικίαση":

Ημερολόγιο - προσθέτει ένα widget ημερολογίου στον Πίνακα ελέγχου. Όπως και με τα προηγούμενα γραφικά στοιχεία, χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις από την ενότητα Ημερολόγιο και είναι επίσης δυνατό να καθορίσετε τα μεγέθη ή να χρησιμοποιήσετε τα μεγέθη από τις ρυθμίσεις widget (από προεπιλογή).

Ένα παράδειγμα: Πίνακας ελέγχου εφαρμογής "Εκδηλώσεις":

Πίνακας ή αναφορά - εμφανίζει το widget Πίνακας / Αναφορά στον Πίνακα ελέγχου. Ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα του widget μπορούν να προσαρμοστούν στο μενού "Πίνακας / Αναφορά Widget".

Είναι δυνατό να καθορίσετε το μέγεθος ή να χρησιμοποιήσετε τα μεγέθη από τις ρυθμίσεις widget.

Ένα παράδειγμα: Πίνακας ελέγχου εφαρμογής "Pizza Order":

Ένα παράδειγμα widget πίνακα με την προβολή "Tile" στον πίνακα ελέγχου εφαρμογής "Order Pizza":

Συνολικός χώρος αποθήκευσης - εμφανίζει στατιστικά στοιχεία της χρήσης αρχείων από τη μονάδα αρχείων. Παράδειγμα:

Αριθμός χρηστών - εμφανίζει τον αριθμό των εγγεγραμμένων χρηστών στην πύλη.

Form - εμφανίζει το widget Forms στον Πίνακα ελέγχου. Ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα του widget μπορούν να προσαρμοστούν στο μενού Form Widget.

Ένα παράδειγμα widget φόρμας στον πίνακα ελέγχου εφαρμογών "Εκδηλώσεις":

Σελίδα HTML - σας επιτρέπει να προσθέσετε τη δική σας σελίδα html στον Πίνακα ελέγχου. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι Διαφήμιση banner ή widget τρίτων.

Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμη σελίδες στην πύλη, τότε πρέπει να δημιουργήσετε μια νέα.

Όλα τα παραπάνω παραδείγματα είναι διαθέσιμα ως πρότυπα εφαρμογών και είναι έτοιμα για χρήση.


Ο πίνακας εργαλείων βοηθά στη συλλογή και οπτικοποίηση δεδομένων σε μία οθόνη, η οποία επιταχύνει την ανάλυση δεδομένων και απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό όλες τις επιχειρηματικές διαδικασίες.

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Πίνακα ελέγχου ανά πάσα στιγμή. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο μενού "Πύλη" - "Πίνακας ελέγχου" (διαθέσιμο εάν ο πίνακας ελέγχου είναι ενεργοποιημένος για την πύλη).

Χρησιμοποιήστε το μενού περιβάλλοντος (τρεις κουκκίδες) για να επεξεργαστείτε το μπλοκ widget στο μενού Πίνακας ελέγχου:

Ή στη σελίδα της πύλης: