English Σημαία English Español Σημαία Español Deutsch Σημαία Deutsch Italiano Σημαία Italiano Polski Σημαία Polski Nederlands Σημαία Nederlands Português Σημαία Português Français Σημαία Français 中文 Σημαία 中文 日本語 Σημαία 日本語 हिन्दी Σημαία हिन्दी اللغة العربية Σημαία اللغة العربية Русский Σημαία Русский Українська Σημαία Українська עִברִית Σημαία עִברִית Ελληνικά Σημαία Ελληνικά Türk Σημαία Türk Latvietis Σημαία Latvietis Dansk Σημαία Dansk Norsk Σημαία Norsk Íslenska Σημαία Íslenska 한국어 Σημαία 한국어 Suomen Σημαία Suomen Gaeilge Σημαία Gaeilge Bahasa Melayu Σημαία Bahasa Melayu Svenska Σημαία Svenska Čeština Σημαία Čeština
Χρήστης ΕικονίδιοΣύνδεση
Ελληνικά Σημαία Ελληνικά

Σύνδεση

 

Μορφοποίηση υπό όρους

Η υπό όρους μορφοποίηση σάς επιτρέπει να επισημάνετε κείμενο στους Πίνακες και τις Αναφορές. Μπορείτε να προσαρμόσετε το κείμενο, βάσει καθορισμένων κριτηρίων.

Η μορφοποίηση υπό όρους είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την επισήμανση των δεδομένων στον πίνακα.

Θα διευκολύνει την πλοήγηση και την ανάλυση δεδομένων, τον εντοπισμό κρίσιμων προβλημάτων ή την επισήμανση ολοκληρωμένων εργασιών.

Ας πούμε, έχουμε έναν πίνακα με το όνομα "Εργασίες" με πεδία "Όνομα", "Ημερομηνία" και "Κατάσταση".

Σε αυτόν τον πίνακα, εάν ένα άτομο ολοκληρώσει την εργασία "A", το πεδίο "Κατάσταση" μπορεί να εμφανιστεί σε πράσινο φόντο. Εάν ένα άτομο δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την εργασία "B", το πεδίο "Κατάσταση" μπορεί να εμφανιστεί σε κόκκινο φόντο.

Για να ρυθμίσετε τη μορφοποίηση υπό όρους,

1. Επιλέξτε την καρτέλα Μορφοποίηση στο μενού Εγγραφές.

2. Κάντε κλικ στον κανόνα Δημιουργία μορφοποίησης

3. Καθορίστε κριτήρια επιλέγοντας τιμές από τη φόρμα αναζήτησης. Ο κανόνας εκτελείται με βάση αυτά τα κριτήρια. Για παράδειγμα, το Status (πεδίο) είναι ίσο με το "New". Τα κριτήρια μπορούν να καθοριστούν μόνο όταν έχει επιλεγεί η επιλογή "Selected Records".

4. Κάντε κλικ στην ενότητα Associate Columns για να προσθέσετε πεδία. Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση των πεδίων που επιλέγονται εδώ. Για παράδειγμα, επιλέξτε το πεδίο Κατάσταση. Εάν πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια, το πεδίο Κατάσταση θα εμφανίζεται σύμφωνα με την προσαρμοσμένη του μορφή.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις διάφορες επιλογές μορφοποίησης για να προσαρμόσετε την εμφάνιση των πεδίων με βάση την προτίμησή σας. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε πώς θα εμφανίζονται τα επιλεγμένα πεδία, όπως, Έντονα, πλάγια, υπογραμμισμένα, χρωματιστά κ.λπ. Για να επιλέξετε το χρώμα του κειμένου ή του φόντου, σύρετε τον κύκλο στην προτιμώμενη επιλογή χρώματος. Για παράδειγμα, επιλέξτε το χαρακτηριστικό φόντου και σύρετε τον κύκλο στο πράσινο χρώμα.

6. Τέλος, καθορίστε το όνομα του κανόνα και κάντε κλικ στο Δημιουργία για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε όσους κανόνες χρειάζεστε.