English Vlajka English Español Vlajka Español Deutsch Vlajka Deutsch Italiano Vlajka Italiano Polski Vlajka Polski Nederlands Vlajka Nederlands Português Vlajka Português Français Vlajka Français 中文 Vlajka 中文 日本語 Vlajka 日本語 हिन्दी Vlajka हिन्दी اللغة العربية Vlajka اللغة العربية Русский Vlajka Русский Українська Vlajka Українська עִברִית Vlajka עִברִית Ελληνικά Vlajka Ελληνικά Türk Vlajka Türk Latvietis Vlajka Latvietis Dansk Vlajka Dansk Norsk Vlajka Norsk Íslenska Vlajka Íslenska 한국어 Vlajka 한국어 Suomen Vlajka Suomen Gaeilge Vlajka Gaeilge Bahasa Melayu Vlajka Bahasa Melayu Svenska Vlajka Svenska Čeština Vlajka Čeština
Uživatel ikonaPřihlásit se
Čeština Vlajka Čeština

Přihlásit se

 

Jak vytvořit vztahy mezi databázovými formuláři online

Vztahy s databázemi vám umožňují propojit vaše tabulky (webové formuláře). Pomocí našeho jednoduchého a snadno použitelného rozhraní můžete nastavit jeden na jednoho, jeden na mnoho nebo mnoho na mnoho vztahů

Pro obchodní proces je důležitá relační databáze. Jedná se o databázi založenou na relačním modelu dat a poskytuje přístup k záznamům, které souvisejí z jedné tabulky do druhé.

Chcete-li propojit tabulky v QuintaDB, musíte přidat pole Vztah v Tvůrci formulářů a nakonfigurovat ho.

V tomto videu uvidíte, jak vytvořit vyhledávací tabulku:

 

 

Chcete-li propojit formuláře v QuintaDB, musíte:

- přejděte do nabídky Tvůrce formulářů

- vytvořte nové pole s typem vztahu, vyberte tabulku nebo sestavu, se kterou chcete propojit aktuální formulář a typ relačního vztahu. Také zobrazit typ pole.

Typ vztahu může být:

- Jeden na jednoho

Vztah jedna k jedné se používá, když jeden řádek z tabulky A odpovídá jednomu řádku z tabulky B a jeden řádek tabulky B odpovídá jednomu řádku tabulky A.

Lze jej použít z bezpečnostních důvodů, k rozdělení velkého stolu a k různým dalším konkrétním účelům.

- Mnoho na jednoho

Pomocí tohoto typu může mít řádek v tabulce A mnoho shodných řádků v tabulce B, ale řádek v tabulce B může mít pouze jeden odpovídající řádek v tabulce A.

- Mnoho na mnoho

V tomto vztahu může mít řádek v tabulce A mnoho shodných řádků v tabulce B.

Typ displeje může být:

- Rozevírací seznam, přepínací tlačítka

- Multi Select s automatickým doplňováním, zaškrtávací políčko

V QuintaDB můžete mít pouze jeden vztah mezi dvěma formami.

 

Propojený sloupec

Chcete-li zobrazit několik údajů sloupce z propojené tabulky, můžete vytvořit pole typu Propojený sloupec a vybrat toto pole v poli „Vybrat zobrazovací pole“.

Pole propojeného sloupce můžete ve formuláři zobrazit.

Otevřete stránku pro úpravy polí a zaškrtněte následující políčko:

Přečtěte si, jak tímto odkazem propojit importované záznamy.