English Bendera English Español Bendera Español Deutsch Bendera Deutsch Italiano Bendera Italiano Polski Bendera Polski Nederlands Bendera Nederlands Português Bendera Português Français Bendera Français 中文 Bendera 中文 日本語 Bendera 日本語 हिन्दी Bendera हिन्दी اللغة العربية Bendera اللغة العربية Русский Bendera Русский Українська Bendera Українська עִברִית Bendera עִברִית Ελληνικά Bendera Ελληνικά Türk Bendera Türk Latvietis Bendera Latvietis Dansk Bendera Dansk Norsk Bendera Norsk Íslenska Bendera Íslenska 한국어 Bendera 한국어 Suomen Bendera Suomen Gaeilge Bendera Gaeilge Bahasa Melayu Bendera Bahasa Melayu Svenska Bendera Svenska Čeština Bendera Čeština
Pengguna IkonLog Masuk
Bahasa Melayu Bendera Bahasa Melayu

Log Masuk

 

Pembina pangkalan data dalam talian

 

Kaedah mudah untuk membuat dan mengintegrasikan jadual atau borang web anda ke laman web, blog atau forum

Quintadb adalah cara mudah untuk membuat pangkalan data. Anda tidak perlu mengetahui bahasa pengaturcaraan atau kerangka web untuk mula bekerja dengan Quintadb. Buat, bina dan sesuaikan borang dengan beberapa klik dan masukkan kod widget ke dalam forum, blog atau laman web anda. Menu 'Forms' adalah tempat di mana anda dapat membuat bentuk yang indah. Bahagian 'Widgets' adalah tempat di mana anda dapat menyesuaikan borang anda dan mendapatkan petunjuk bagaimana mengintegrasikan bentuk yang indah ke dalam laman web.

Buat pangkalan data, percuma dan dalam talian

Alat dalam talian ini adalah cara mudah untuk membuat, menyesuaikan dan mengintegrasikan borang web dan keseluruhan pangkalan data ke dalam laman web. Bentuk web tersemat memungkinkan anda untuk mendapatkan dan menyimpan data pengguna, yang akan disimpan di pelayan quintadb.com. Anda akan dapat menyusun dan mencari pangkalan data. Utiliti pangkalan data web yang mudah digunakan ini juga membolehkan anda menyimpan pangkalan data di komputer menggunakan eksport Excel.
Menu 'Widgets' telah dibuat untuk penyesuaian bentuk web anda, dengan bantuannya anda dapat mengubah ukuran bentuk, menunjukkan / menyembunyikan bidang dan mengubah tetapan warna agar sesuai dengan gaya laman web atau blog anda. Anda juga ingin menggunakan ciri "Unggah logo" untuk menambahkan logo anda ke bentuk bersepadu anda.

Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan dalam talian, perkara pertama yang anda perlukan adalah mendapatkan pengguna, kumpulkan input mereka dan mungkin untuk berkongsi input mereka. Anda mempunyai dua pilihan: mengupah pembangun atau menyiasat dan menggunakan Quintadb. Dalam kebanyakan kes, cara kedua jauh lebih murah dan sesuai dengan keperluan anda.

Pertimbangkan untuk menggunakan Quintadb jika anda memerlukan laman web berbilang halaman untuk perniagaan dalam talian anda. Gunakan aplikasi hebat ini jika anda memerlukan laman web berbentuk borang, perkhidmatan kami akan mengajar anda bagaimana mengatur pangkalan data langkah demi langkah.

Sekiranya anda memerlukan kedai dalam talian untuk data anda, Quintadb adalah yang anda perlukan. Anda boleh menggunakannya sebagai notepad, buku alamat, log kerja dan dengan banyak cara lain.

Quintadb dapat membantu anda sekiranya anda memerlukan borang untuk pengguna mendaftar, memuat naik resume mereka. Cukup daftar, buat borang dan bina borang pendaftaran anda, pergi ke menu 'Widget', sesuaikan borang anda dan satukan ke laman web anda. Beberapa minit dan anda berada di landasan yang betul.

Sekiranya anda ingin mencari alat mudah untuk menyimpan muzik atau video anda, perkhidmatan ini sangat fleksibel dan membenarkannya juga!

Terokai kebebasan. Buat sebilangan borang dan jadual yang anda perlukan

Dengan menggunakan aplikasi pangkalan data dalam talian yang hebat ini, anda boleh membuat seberapa banyak borang yang anda perlukan. Menu 'Forms' adalah modul bersepadu yang membantu anda membina dan menguruskan borang anda. Anda mungkin ingin menambahkan "Contact form" ke laman web anda agar dapat mendapat respons dari pengguna anda. Di beberapa halaman lain di laman web anda, anda mungkin memerlukan Mailing List, di mana anda boleh mendapatkannya maklumat dari pengguna: alamat, nama penuh, e-mel, dll. Anda boleh menambahkan pangkalan data pasaran ke laman web anda menggunakan Quintadb. Dan semakin banyak borang, di sini tidak ada batasan untuk pengiraan borang.

Bilangan medan borang tidak terhad

Dari bahagian sebelumnya anda mengetahui bahawa "Pembuat Bentuk" membolehkan anda menambahkan sebilangan borang. Anda juga boleh menambah sebilangan bidang ke borang permohonan anda. Sekiranya anda mahu pasaran dalam talian anda merangkumi nombor produk, gambar produk, harga, warnakan maklumat tambahan yang boleh anda lakukan tanpa had. Menggunakan Quintadb adalah mungkin untuk menambah bidang Fail dan Gambar. Oleh itu, anda mungkin meminta pengguna anda untuk memuat naik fail atau gambar sebanyak yang anda perlukan.

Import seberapa banyak rekod yang anda perlukan. Eksport pada bila-bila masa

Oleh itu, anda telah membina projek anda, anda tahu cara menghantar borang dan menambah bidang. Seterusnya anda boleh mula mengisi pangkalan data anda menggunakan modul Rekod. Walau bagaimanapun ia mungkin tidak mencukupi untuk anda. Anda ingin menjadikan pengguna anda dapat mengisi data anda. Anda perlu menggunakan menu Widget, di mana anda dapat menyesuaikan borang anda dan mendapatkan petunjuk tentang cara memasukkan borang dan data anda ke laman web atau Blog anda sendiri.

Terima pemberitahuan e-mel atau SMS mengenai catatan yang dihantar atau dikemas kini

Sekiranya anda telah menerbitkan, misalnya, borang akaun di laman web anda, anda sedang dalam perjalanan. Anda hanya perlu mengumpulkan input pengguna dan membina perniagaan anda menggunakan Quintadb. Perkhidmatan pangkalan data dalam talian ini membolehkan sebilangan penghantaran tanpa batasan setiap bulan. Oleh itu, anda tidak perlu risau bahawa anda akan melihat mesej tolong, tingkatkan untuk terus mengumpulkan data anda. Anda tidak akan pernah melihatnya, kerana akaun berbayar adalah tidak terhad sepenuhnya dan anda tidak mempunyai had.

Storan dalam talian

Quintadb mempunyai satu lagi ciri menarik - bidang fail dan gambar. Anda boleh meminta pengguna untuk menghantar fail yang anda perlukan. Tanpa had untuk saiz fail, jumlah muat naik. Anda bebas membuat pangkalan data rumah anda untuk menyimpan dokumen, fail, video dan gambar anda secara dalam talian, kerana Quintadb adalah kaedah terbaik untuk menyimpan data dalam talian.

Surat berita SMS dan E-mel. Simpan sebagai templat dan gunakan semula atau jadual untuk mana-mana hari.

Pemberitahuan e-mel adalah cara anda akan mengetahui bahawa borang html anda telah dihantar. Anda boleh menetapkan sebilangan besar penerima pemberitahuan e-mel. Tidak ada batasan bilangan e-mel setiap bulan. Petua Pantas: "Anda boleh menggunakan Quintadb sebagai pelayan e-mel, sebagai cara untuk menghubungi rakan anda" Terokai sendiri ciri-ciri dan anda akan mendapat banyak lagi.

Eksport ke Excel atau PDF dan cetak

Setelah pangkalan data dalam talian anda dibuat dan anda mula mengumpulkan data anda, anda mungkin mahu menggunakan data ini di tempat lain. Fitur eksport ke Excel membolehkan anda mengeksport pangkalan data anda untuk cemerlang. Anda boleh mengumpulkan e-mel pengguna dan menggunakannya untuk langganan e-mel anda sendiri atau pemasaran e-mel.

Jemput rakan sekerja anda dengan tahap akses yang berbeza untuk menguruskan data anda bersama

Dengan menggunakan widget, anda boleh mengintegrasikan jadual atau borang web anda untuk semua orang. Tetapi anda mungkin mahu bekerjasama dengan ahli Pasukan anda dengan pangkalan data yang dibina menggunakan Quintadb. Modul pasukan membolehkan anda menambahkan sebilangan pengguna, ahli pasukan dan menetapkan kebenaran untuk mereka. Mereka boleh menjadi pentadbir atau ahli. Anda boleh mencari ahli pasukan dengan log masuk atau e-mel atau menjemput mereka ke Quintadb. Bekerjasama dengan rakan sekerja anda dan bina perniagaan bersama!