English Bendera English Español Bendera Español Deutsch Bendera Deutsch Italiano Bendera Italiano Polski Bendera Polski Nederlands Bendera Nederlands Português Bendera Português Français Bendera Français 中文 Bendera 中文 日本語 Bendera 日本語 हिन्दी Bendera हिन्दी اللغة العربية Bendera اللغة العربية Русский Bendera Русский Українська Bendera Українська עִברִית Bendera עִברִית Ελληνικά Bendera Ελληνικά Türk Bendera Türk Latvietis Bendera Latvietis Dansk Bendera Dansk Norsk Bendera Norsk Íslenska Bendera Íslenska 한국어 Bendera 한국어 Suomen Bendera Suomen Gaeilge Bendera Gaeilge Bahasa Melayu Bendera Bahasa Melayu Svenska Bendera Svenska Čeština Bendera Čeština
Pengguna IkonLog Masuk
Bahasa Melayu Bendera Bahasa Melayu

Log Masuk

 

Dasar privasi


Sila baca kedudukan berikut tentang pengumpulan dan penyimpanan maklumat untuk perkhidmatan yang ditawarkan oleh QuintaDB. QuintaDB berhak untuk menukar Pernyataan Privasi ini pada bila-bila masa tanpa notis. Hanya Pernyataan Privasi dalam talian yang sah jadi sila semak Pernyataan Privasi ini secara berkala. Perintah kami telah membangunkan kedudukan yang diberikan untuk menunjukkan bahawa kami mengambil berat tentang keselamatan maklumat pelanggan kami. Kami ingin menunjukkan kepada anda bahawa penyimpanan maklumat melalui QuintaDB adalah benar-benar selamat. Pernyataan Privasi ini diterbitkan dalam bahagian yang diberikan.

Dasar privasi ini terpakai pada tapak web QuintaDB dan semua produk dan perkhidmatan yang ditawarkan di tapak web ini. Kami komited untuk melindungi privasi anda dan memastikan maklumat peribadi anda dikendalikan dengan berhati-hati. Kami tidak akan sekali-kali menjual maklumat anda kepada pihak ketiga untuk tujuan pengiklanan, dan kami juga tidak akan mendapat keuntungan daripada memaparkan iklan daripada syarikat lain kepada anda. Dasar ini menggariskan maklumat yang kami kumpul daripada anda, cara kami menggunakannya, siapa yang mempunyai akses kepadanya dan perkara yang boleh anda lakukan mengenainya.


Maklumat peribadi QuintaDB mengumpul dan mengawal Umum
Cara kami menggunakan maklumat anda
Tujuan penggunaan maklumat peribadi
Data perkhidmatan
Justifikasi undang-undang untuk mengumpul dan menggunakan maklumat
GDPR
Cookies
Pihak ketiga
Keselamatan
Memadam akaun dan data peribadi anda

 

Maklumat peribadi QuintaDB mengumpul dan mengawal

 Kami mengutamakan perlindungan maklumat peribadi anda. Itulah sebabnya kami hanya mengumpul maklumat yang diperlukan untuk kami menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatan yang anda minta. Ini mungkin termasuk nama anda, maklumat hubungan dan sebarang butiran lain yang anda berikan apabila anda membuat akaun, mendaftar untuk acara, meminta sokongan pelanggan atau membuat pembelian daripada kami. Walau bagaimanapun, kami tidak menyimpan nombor kad kredit dalam sistem kami.

QuintaDB mengumpul maklumat tertentu tentang anda apabila anda melawati tapak web kami atau menggunakan perkhidmatan kami. Ini termasuk butiran tentang cara anda sampai ke tapak, kawasan yang anda navigasi dan ciri serta tetapan yang anda gunakan. Kami menggunakan maklumat ini untuk menambah baik produk dan perkhidmatan kami. Kadangkala kita menerima maklumat secara tidak langsung. Jika anda bertanya tentang produk kami melalui pembekal perkhidmatan seperti Google atau Meta (Facebook), mereka mungkin memberikan maklumat hubungan anda kepada kami. Kami akan menggunakan maklumat ini untuk memenuhi permintaan anda. Selain itu, jika anda berinteraksi dengan jenama kami di media sosial (menyukai, mengulas, mengetweet semula, menyebut atau mengikuti kami), kami akan mempunyai akses kepada interaksi dan maklumat profil anda.

Anda mempunyai hak untuk mengakses, membetulkan, memadam, menyekat data peribadi anda. Anda juga mempunyai hak untuk menarik balik persetujuan anda pada bila-bila masa dan memfailkan aduan dengan pihak berkuasa penyeliaan. Jika anda mempunyai sebarang soalan atau kebimbangan tentang privasi anda, sila jangan teragak-agak untuk menghubungi kami.

Pendaftaran akaun

Untuk membuat akaun dan mengakses perkhidmatan kami, kami meminta maklumat tertentu seperti nama, nombor hubungan, alamat e-mel, nama syarikat dan negara anda. Anda juga perlu memilih nama pengguna dan kata laluan yang unik untuk akaun anda. Menyediakan maklumat tambahan seperti foto, zon waktu dan bahasa anda adalah pilihan dan tidak diperlukan untuk pembuatan akaun.

Bayaran

Untuk membeli sesuatu daripada kami, kami memerlukan nama anda, maklumat hubungan dan maklumat kad kredit atau akaun pembayaran. Apabila anda memberikan butiran kad anda, kami menyimpan nama dan alamat pemegang kad, tarikh tamat tempoh dan empat digit terakhir nombor kad kredit. Kami tidak menyimpan nombor kad kredit penuh.

Interaksi dengan QuintaDB

Untuk meningkatkan interaksi kami dengan anda dan pelanggan lain, kami mungkin merakam, menganalisis dan menggunakan interaksi anda dengan kami, termasuk e-mel, telefon dan perbualan sembang dengan pasukan jualan dan sokongan pelanggan kami.

Maklumat daripada pelayar

Apabila anda melawati tapak web kami, kami mengumpul maklumat tertentu yang disediakan oleh penyemak imbas web, peranti mudah alih dan pelayan anda, seperti alamat protokol internet, jenis penyemak imbas, pilihan bahasa, zon waktu, URL rujukan, tarikh dan masa akses, sistem pengendalian, pengeluar peranti mudah alih dan maklumat rangkaian mudah alih. Maklumat ini direkodkan dalam fail log kami untuk lebih memahami pelawat ke tapak web kami.

Blog dan media sosial

Kami menawarkan blog dan halaman media sosial yang boleh diakses secara umum di tapak web kami. Harap maklum bahawa sebarang maklumat yang anda kongsi di platform ini boleh digunakan untuk menghubungi anda dengan mesej yang tidak diminta. Kami menggalakkan anda berhati-hati apabila mendedahkan maklumat peribadi di media sosial dan blog kami. QuintaDB tidak bertanggungjawab untuk sebarang maklumat peribadi yang anda pilih untuk didedahkan kepada umum. Sesetengah ulasan anda dan maklumat profil tertentu mungkin kekal walaupun selepas anda menamatkan akaun QuintaDB anda. Jika anda ingin meminta penyingkiran maklumat anda daripada blog dan forum kami, anda boleh menghubungi kami.

Tapak web kami menampilkan widget media sosial, seperti Facebook dan Twitter, yang membolehkan anda berkongsi artikel dan maklumat lain. Interaksi anda dengan widget ini dikawal oleh dasar privasi syarikat yang menyediakannya.

Umum

Terdapat had tertentu terhadap privasi yang boleh kami sediakan. Dalam situasi tertentu, kami mungkin perlu mendedahkan maklumat peribadi anda untuk mematuhi kewajipan undang-undang, mencegah penipuan, menguatkuasakan perjanjian atau melindungi keselamatan pengguna kami. Harap maklum bahawa tapak web pihak ketiga dan widget media sosial mempunyai dasar privasi mereka sendiri. Pastikan anda menyemak dasar privasi yang berkaitan sebelum berkongsi maklumat peribadi anda dengan mana-mana pihak ketiga.

Anda boleh menghubungi kami pada bila-bila masa untuk:

Cara kami menggunakan maklumat anda

Kami menggunakan maklumat anda untuk memberi anda perkhidmatan yang diminta, mengekalkan akaun anda dan mengesan sebarang aktiviti yang tidak dibenarkan pada akaun anda. Kami juga menggunakan maklumat anda untuk berkomunikasi dengan anda tentang produk yang sedang anda gunakan, menangani permintaan sokongan pelanggan anda, mencadangkan produk baharu yang mungkin menarik minat anda, mengumpulkan maklum balas dan menyediakan kemas kini dasar. Kami menganalisis maklumat yang kami kumpulkan untuk lebih memahami keperluan pengguna dan menambah baik tapak web dan perkhidmatan kami.

Kami dikehendaki mempunyai asas undang-undang untuk mengumpul dan memproses maklumat anda. Selalunya, kami mendapat persetujuan anda atau memerlukan maklumat untuk menyediakan perkhidmatan yang diminta. Dalam kes lain, kami bergantung pada kepentingan perniagaan kami yang sah sebagai asas undang-undang untuk mengumpul dan memproses maklumat anda. Anda mempunyai pilihan untuk menolak jenis penggunaan maklumat tertentu dengan sama ada tidak memberikan maklumat atau menarik diri kemudian. Anda juga boleh melumpuhkan kuki untuk menghalang pelayar anda daripada berkongsi maklumat dengan kami, tetapi ini mungkin menjejaskan fungsi tapak web kami. Hanya pekerja dan kontraktor yang mempunyai keperluan yang sah untuk maklumat peribadi anda mempunyai akses kepadanya. Jika kami berkongsi maklumat anda dengan pihak lain seperti pembangun, pembekal perkhidmatan, pendaftar domain dan rakan kongsi jualan semula, mereka mesti mempunyai langkah keselamatan yang sesuai dan alasan yang sah untuk menggunakan maklumat anda, biasanya untuk memberi perkhidmatan kepada anda.

Subjek data di Kawasan Ekonomi Eropah (EEA) mempunyai hak tertentu berhubung dengan maklumat peribadi mereka, seperti hak untuk mengakses, membetulkan, memadam, menyekat pemprosesan, mudah alih data, objek dan memfailkan aduan. QuintaDB memperluaskan hak yang sama ini kepada semua subjek data, tanpa mengira lokasi. Kami hanya akan menyimpan maklumat peribadi anda selagi ia perlu untuk tujuan yang digariskan dalam dasar Privasi ini. Sebaik sahaja kami tidak lagi mempunyai keperluan yang sah untuk memproses maklumat anda, kami akan memadamkan, menamakan atau mengasingkannya mengikut kesesuaian.

Pendedahan undang-undang

Kami mungkin dikehendaki oleh undang-undang untuk mengekalkan atau mendedahkan maklumat peribadi dan data perkhidmatan anda untuk mematuhi mana-mana undang-undang, peraturan, proses undang-undang atau permintaan kerajaan yang berkenaan, termasuk keperluan keselamatan negara.

Perlindungan hak

Kami mungkin berkongsi maklumat peribadi dan data perkhidmatan dengan pihak ketiga jika kami percaya adalah perlu untuk mencegah penipuan, menapis spam, menyiasat sebarang aktiviti yang disyaki menyalahi undang-undang, menguatkuasakan perjanjian atau dasar kami, atau melindungi keselamatan pengguna kami.

Tujuan penggunaan maklumat peribadi

Sebagai tambahan kepada tujuan yang dinyatakan sebelum ini, kami juga boleh menggunakan maklumat anda untuk perkara berikut:

Data perkhidmatan

Jika anda menggunakan aplikasi QuintaDB untuk memproses data tentang orang lain, seperti maklumat pelanggan atau pekerja, anda mempercayakan data tersebut kepada kami untuk diproses. Data ini dirujuk sebagai data perkhidmatan dan anda adalah pemiliknya. Kami mengambil langkah untuk melindungi data perkhidmatan anda, mengehadkan akses kepadanya dan hanya memprosesnya berdasarkan arahan anda. Anda mempunyai keupayaan untuk mengakses, berkongsi, mengeksport atau meminta pemadaman data perkhidmatan anda melalui penyepaduan pihak ketiga. Baca juga tentang menangkap alamat IP apabila pengguna tidak berdaftar menyerahkan borang web melalui pautan ini.

Kami memproses data perkhidmatan anda apabila anda memberi kami arahan melalui pelbagai modul perkhidmatan kami. Contohnya, apabila anda membuat invois menggunakan perkhidmatan invois kami, kami akan menggunakan maklumat seperti nama dan alamat pelanggan anda untuk menjana invois. Apabila anda menggunakan perkhidmatan pengurusan kempen kami untuk pemasaran e-mel, kami akan menggunakan alamat e-mel pada senarai mel anda untuk menghantar e-mel.

Kami akan mengekalkan data dalam akaun anda selagi anda terus menggunakan perkhidmatan QuintaDB. Sebaik sahaja anda menamatkan akaun anda, data anda akan dipadamkan secara automatik daripada pangkalan data aktif kami. Sebagai penduduk Kawasan Ekonomi Eropah, anda mempunyai hak untuk meminta tindakan tertentu daripada kami berkaitan data anda jika anda percaya ia telah diamanahkan kepada kami untuk diproses oleh orang lain. Untuk melaksanakan hak ini, sila hubungi orang atau syarikat yang mempercayakan data anda kepada kami dan kami akan bekerjasama dengan mereka untuk memenuhi permintaan anda.

Justifikasi undang-undang untuk mengumpul dan menggunakan maklumat

Bagi individu dari Kawasan Ekonomi Eropah (EEA), asas undang-undang untuk pengumpulan dan penggunaan maklumat peribadi kami bergantung pada maklumat khusus yang dipersoalkan dan konteks di mana ia dikumpulkan. Kebanyakan aktiviti pengumpulan dan pemprosesan maklumat kami biasanya berdasarkan: There may be instances where we are legally required to collect your information or where we need your personal information to protect your vital interests or other people. We will keep your personal information for as long as it is necessary for the purposes stated in this Privacy Policy. In some cases, we may retain your information for longer periods as allowed or required by law, such as to maintain suppression lists, prevent abuse, or in connection with legal claims or proceedings, to enforce our agreements, for tax, accounting, or to comply with other legal obligations. When we no longer have a legitimate need to process your information, we will delete or anonymize it from our active databases.

GDPR

Mungkin terdapat keadaan di mana kami dikehendaki secara sah untuk mengumpul maklumat anda atau di mana kami memerlukan maklumat peribadi anda untuk melindungi kepentingan penting anda atau orang lain. Kami akan menyimpan maklumat peribadi anda selagi ia perlu untuk tujuan yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini. Dalam sesetengah kes, kami mungkin menyimpan maklumat anda untuk tempoh yang lebih lama seperti yang dibenarkan atau dikehendaki oleh undang-undang, seperti untuk mengekalkan senarai penindasan, mencegah penyalahgunaan, atau berkaitan dengan tuntutan atau prosiding undang-undang, untuk menguatkuasakan perjanjian kami, untuk cukai, perakaunan, atau untuk mematuhi kewajipan undang-undang lain. Apabila kami tidak lagi mempunyai keperluan yang sah untuk memproses maklumat anda, kami akan memadam atau menamakannya daripada pangkalan data aktif kami.

Cookies

Kuki ialah fail teks kecil yang disimpan pada komputer anda atau peranti lain yang disambungkan ke Internet untuk mengenal pasti penyemak imbas anda, menyediakan analitik dan mengingati maklumat tentang anda, seperti pilihan bahasa anda atau maklumat log masuk. Ia benar-benar selamat dan tidak boleh digunakan untuk menjalankan program atau menghantar virus ke peranti anda.
Kami menggunakan kuki sementara dan kekal untuk meningkatkan pengalaman anda terhadap perkhidmatan kami. Kuki sementara akan dialih keluar daripada komputer anda setiap kali anda menutup penyemak imbas anda. Dengan memilih pilihan 'Ingat saya' dalam perkhidmatan QuintaDB, kuki kekal akan disimpan pada komputer anda dan anda tidak perlu melog masuk dengan memberikan maklumat log masuk yang lengkap setiap kali anda kembali ke tapak web kami. Jika anda mematikan kuki, anda mungkin tidak boleh menggunakan kawasan tapak web yang berdaftar. Di bawah ialah senarai terperinci kuki yang kami gunakan di tapak web kami. Dengan melaraskan tetapan penyemak imbas anda, anda boleh memilih untuk menerima semua kuki, untuk dimaklumkan apabila kuki ditetapkan atau untuk menolak semua kuki. Sila ambil perhatian bahawa jika anda memilih untuk menyekat semua kuki, anda mungkin tidak dapat mengakses ciri tertentu tapak web kami dan pengalaman pengguna anda mungkin terjejas. Selain itu, menolak kuki mungkin menghalang anda daripada menyimpan tetapan tersuai seperti maklumat log masuk.

Pihak ketiga

 Tapak kami mengandungi rujukan kepada tapak luar Internet yang mempunyai dasar privasi dan keselamatan yang berbeza daripada QuintaDB. QuintaDB tidak membuat pernyataan atau jaminan tentang dasar dan amalan tapak yang dipautkan oleh perkhidmatan QuintaDB atau penggunanya. Kami menasihati anda untuk merujuk dasar yang tersedia di tapak tersebut untuk memahami lebih lanjut hak anda. QuintaDB tidak akan sekali-kali menjual, menyewa atau berkongsi maklumat peribadi anda dengan mana-mana pihak ketiga untuk tujuan pemasaran tanpa kebenaran nyata anda.

Kami mungkin perlu berkongsi maklumat peribadi anda dan maklumat teragregat atau tidak dikenal pasti dengan penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang kami libatkan, seperti rakan kongsi pemasaran dan pengiklanan, penganjur acara, penyedia analitis web dan pemproses pembayaran. Pembekal perkhidmatan ini hanya diberi kuasa untuk menggunakan maklumat peribadi anda seperti yang diperlukan untuk menyediakan perkhidmatan yang diperlukan kepada kami.

Sesetengah halaman di tapak web kami mungkin mengandungi pautan ke tapak luar yang tidak dilindungi oleh Dasar Privasi ini. Jika anda menyerahkan maklumat peribadi anda ke mana-mana tapak web pihak ketiga ini, ia akan dikawal oleh dasar privasi mereka. Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan agar anda tidak berkongsi sebarang maklumat peribadi dengan pihak ketiga ini melainkan anda telah menyemak dasar privasi mereka dan berpuas hati dengan amalan privasi mereka.

Keselamatan

 Di QuintaDB, kami mengutamakan keselamatan data. Kami telah melaksanakan perlindungan pentadbiran, teknikal dan fizikal yang sesuai untuk menghalang akses tanpa kebenaran, penggunaan, pengubahsuaian, pendedahan atau pemusnahan maklumat yang anda amanahkan kepada kami. Setiap pengguna semasa pendaftaran menerima log masuk dan kata laluan. Demi kepentingan pengguna, kami tidak memberitahu pihak ketiga tentang kata laluan. Perlindungan ini membantu menghalang capaian yang tidak dibenarkan, mengekalkan ketepatan data dan memastikan penggunaan data yang sesuai.

Kami menggunakan penyulitan SSL secara lalai untuk semua akaun. Kami menyimpan maklumat di awan RackSpace - ia adalah penyedia pengehosan awan terbaik di dunia. Kami membuat sandaran harian untuk memastikan keselamatan dan perlindungan data anda. Selain itu, anda boleh menyandarkan data anda sendiri menggunakan pilihan sandaran berasaskan pengguna.

Memadam akaun dan data peribadi anda

Untuk memadamkan data peribadi sepenuhnya dan kekal, pergi ke menu "Akaun", tab "Lain-lain" dan klik pada pautan "Padam akaun saya" di bahagian bawah halaman. Dengan cara ini, anda akan memadamkan semua data dan data peribadi anda daripada aplikasi anda. Kami menyimpan data dalam akaun anda sehingga anda memilih untuk menggunakan perkhidmatan QuintaDB. Anda mempunyai hak untuk meminta kami memadamkan maklumat peribadi anda.

Kenalan