English Σημαία English Español Σημαία Español Deutsch Σημαία Deutsch Italiano Σημαία Italiano Polski Σημαία Polski Nederlands Σημαία Nederlands Português Σημαία Português Français Σημαία Français 中文 Σημαία 中文 日本語 Σημαία 日本語 हिन्दी Σημαία हिन्दी اللغة العربية Σημαία اللغة العربية Русский Σημαία Русский Українська Σημαία Українська עִברִית Σημαία עִברִית Ελληνικά Σημαία Ελληνικά Türk Σημαία Türk Latvietis Σημαία Latvietis Dansk Σημαία Dansk Norsk Σημαία Norsk Íslenska Σημαία Íslenska 한국어 Σημαία 한국어 Suomen Σημαία Suomen Gaeilge Σημαία Gaeilge Bahasa Melayu Σημαία Bahasa Melayu Svenska Σημαία Svenska Čeština Σημαία Čeština
Χρήστης ΕικονίδιοΣύνδεση
Ελληνικά Σημαία Ελληνικά

Σύνδεση

 

Πώς να εισαγάγετε αρχεία Excel και CSV σε ηλεκτρονική βάση δεδομένω

Μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε στο QuintaDB ανεβάζοντας την υπάρχουσα βάση δεδομένων CSV ή Excel. Απλώς επιλέγετε το αρχείο σας από τον υπολογιστή σας και το QuintaDB θα δημιουργήσει μια φόρμα ιστού βάσει του υπολογιστικού φύλλου και της βάσης δεδομένων σας με τις ίδιες σειρές που είχατε στο Excel

Πώς μπορείτε να εισαγάγετε τη βάση δεδομένων Excel ή CSV στο QuintaDB;


Εισαγωγή αρχείου Excel στη βάση δεδομένων ιστού

 

Υποθέτοντας ότι έχετε ένα αρχείο Excel, φορτώστε το στο QuintaDB χρησιμοποιώντας τη φόρμα Εισαγωγή.

 

Σημειώστε ότι οι στήλες σας αντιπροσωπεύουν τώρα πεδία φόρμας. Όλα τα δεδομένα σας βρίσκονται στη σελίδα Εγγραφές.

Εισαγωγή CSV στη βάση δεδομένων QuintaDB

Εάν τα δεδομένα σας είναι αποθηκευμένα σε αρχείο CSV, μπορείτε να τα εισαγάγετε στη διαδικτυακή βάση δεδομένων. Όλη η διαδικασία είναι η ίδια. Βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας διαχωρίζονται με κόμμα: Στήλη1, Στήλη 2, Στήλη 3

Επίσης, εάν έχετε κάποια προβλήματα κατά την εισαγωγή του αρχείου Excel, όπως κενές εγγραφές και άγνωστα ονόματα στηλών - πιθανότατα αυτό συμβαίνει επειδή έχετε δεδομένα στα κελιά excel με νέες αλλαγές γραμμής. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τη διαδικτυακή σας βάση δεδομένων από το CSV.

Αριθμός εγγραφών ανά σελίδα

Για να αλλάξετε τον αριθμό των εγγραφών ανά σελίδα, βρείτε τη λίστα στο μενού Εγγραφές:

Βρείτε διπλότυπα

Εάν πρέπει να βρείτε ίδιες εγγραφές στον πίνακα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Εύρεση διπλότυπων".
Μπορείτε να το βρείτε στο μενού "Εισαγωγή".

Επιλέξτε τη στήλη και πατήστε "κουμπί αναζήτησης".

Χρησιμοποιώντας το κουμπί "Κατάργηση όλων των αντιγράφων" μπορείτε να διαγράψετε όλα τα αντίγραφα.

 

Προσθέστε περισσότερα δεδομένα στην υπάρχουσα βάση δεδομένων

Είναι προφανές ότι θα πρέπει να μπορείτε να ενημερώσετε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας την Εισαγωγή ανά πάσα στιγμή. Ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε νέες εγγραφές ή να ενημερώσετε υπάρχουσες εγγραφές όταν επεξεργάζεστε βασικά δεδομένα.

Προσθέστε νέες εγγραφές χρησιμοποιώντας Εισαγωγή

 

Στη σελίδα Εγγραφές μπορείτε να δείτε το σύνδεσμο Εισαγωγή, χρησιμοποιώντας τον οποίο μπορείτε να προσθέσετε ή να ενημερώσετε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας το Excel Import. Η διαδικασία είναι ίδια με τη μετεγκατάσταση από την αρχή Απλώς ανεβάστε το αρχείο excel. Να θυμάστε ότι το αρχείο πρέπει να περιλαμβάνει την πρώτη σειρά με ονόματα στηλών.
Η σειρά των πεδίων δεν έχει σημασία, αλλά η παρουσία αυτών των πεδίων στη φόρμα σας είναι σημαντική, γιατί εάν δεν έχετε τέτοια πεδία θα δημιουργηθούν. Και αν μετονομάσετε πεδία στο μενού Πεδία αλλά όχι στο Excel θα έχετε δύο φορές περισσότερα πεδία, κάτι που δεν είναι αυτό που θέλετε. Χρησιμοποιώντας αυτό το τέχνασμα μπορείτε να ενημερώσετε τη δομή της βάσης δεδομένων σας μαζί με την προσθήκη ή την ενημέρωση εγγραφών.

Ενημέρωση εγγραφών χρησιμοποιώντας Εισαγωγή

 

Επίσης, μπορείτε να ενημερώσετε τις υπάρχουσες εγγραφές όταν ταιριάζουν τα βασικά δεδομένα. Επιλέξτε ένα όνομα στήλης (Μοναδικό πεδίο) για να το χρησιμοποιήσετε ως κλειδί για τη σύγκριση δεδομένων.
Εάν η νέα σας εγγραφή περιέχει την ίδια τιμή σε αυτήν τη στήλη με μία από τις υπάρχουσες εγγραφές σας, η υπάρχουσα εγγραφή θα ενημερωθεί με τα νέα δεδομένα. Εάν δεν βρεθεί αγώνας, θα δημιουργηθεί μια νέα εγγραφή.

Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να εξάγετε τα ενημερωμένα δεδομένα σας πίσω στο Excel ή σε PDF.

Για να αφαιρέσετε όλες τις εγγραφές από τη βάση δεδομένων, μεταβείτε στο μενού Εγγραφές και βρείτε το κουμπί Διαγραφή όλων των εγγραφών στην ενότητα "Ενέργειες" DropDown.
Δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης:

Προσέξτε, δεν μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία χωρίς δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.