English Vlag English Español Vlag Español Deutsch Vlag Deutsch Italiano Vlag Italiano Polski Vlag Polski Nederlands Vlag Nederlands Português Vlag Português Français Vlag Français 中文 Vlag 中文 日本語 Vlag 日本語 हिन्दी Vlag हिन्दी اللغة العربية Vlag اللغة العربية Русский Vlag Русский Українська Vlag Українська עִברִית Vlag עִברִית Ελληνικά Vlag Ελληνικά Türk Vlag Türk Latvietis Vlag Latvietis Dansk Vlag Dansk Norsk Vlag Norsk Íslenska Vlag Íslenska 한국어 Vlag 한국어 Suomen Vlag Suomen Gaeilge Vlag Gaeilge Bahasa Melayu Vlag Bahasa Melayu Svenska Vlag Svenska Čeština Vlag Čeština
Gebruiker IcoonLog in
Nederlands Vlag Nederlands

Log in

 

QuintaDB + Make-integratie

QuintaDB en Make Integratie-instructie

In dit artikel zullen we een voorbeeld bekijken van het instellen van meldingen voor een Telegram-kanaal vanuit Google Agenda, met behulp van de QuintaDB- en Make-integratie.

1. Ga naar de pagina "Voor ontwikkelaars":

Maak een API-sleutel:

2. Maak een applicatie met een formulier om een ​​gebeurtenistabel te maken. Zie voorbeeld:

3. Maak een nieuw Telegram-kanaal voor de bot.

4. Maak de Telegram-bot via het officiële kanaal voor het maken van bots: @BotFather en sla het token van de bot op.

5. Voeg de aangemaakte bot toe aan je nieuwe kanaal met toegangsrechten voor "bericht verzenden".


 6. Zoek het @get_id_bot-kanaal in het Telegram om de Chat-ID op te halen en op te slaan.

Het is voldoende om elk bericht van je kanaal door te sturen om de chat-ID te krijgen.


7. Ga naar Make-service en maak een nieuw scenario aan. U kunt via deze link toegang krijgen tot de QuintaDB-applicatie.
8. Creëer het eerste knooppunt van het script door een webhook in te stellen met QuintaDB om de "Watch records" -records-actie te krijgen. Voer uw API-sleutel in en selecteer het domein (quintadb.com):
 
 
 
9. Voeg uw Google-agenda toe. Om verbinding te maken met de agenda, moet u inloggen op uw Google-account.
10. Stel de vereiste velden in: naam van de gebeurtenis, start- en einddatums van de gebeurtenis en herinneringen voor gebeurtenissen (bijvoorbeeld een pop-upmelding een uur voor de start).
 
 

Vergeet niet de einddatum voor het evenement in te stellen. U kunt Integromat-functies gebruiken om een ​​tijd aan uw datum toe te voegen:

11. Voeg een Telegram-bot toe. Voer het token van je bot in (zie paragraaf 4. hierboven) in de verbindingsinstellingen en de Chat-ID die je hebt ontvangen van de @get_id_bot (zie paragraaf 6. hierboven):


 
12. Het script is klaar. Schakel in om het te testen. Druk op "Eén keer uitvoeren" om uw script te starten:
 13. Voeg een nieuw record toe aan de QuintaDB-service:

 
14. Controleer uw Google-agenda en Telegram-kanaal:
 
 

Gedaan! Nu kunt u het script uitvoeren en meldingen ontvangen via de bot in uw telegramkanaal en nieuwe evenementen toevoegen aan de Google-agenda.