English Σημαία English Español Σημαία Español Deutsch Σημαία Deutsch Italiano Σημαία Italiano Polski Σημαία Polski Nederlands Σημαία Nederlands Português Σημαία Português Français Σημαία Français 中文 Σημαία 中文 日本語 Σημαία 日本語 हिन्दी Σημαία हिन्दी اللغة العربية Σημαία اللغة العربية Русский Σημαία Русский Українська Σημαία Українська עִברִית Σημαία עִברִית Ελληνικά Σημαία Ελληνικά Türk Σημαία Türk Latvietis Σημαία Latvietis Dansk Σημαία Dansk Norsk Σημαία Norsk Íslenska Σημαία Íslenska 한국어 Σημαία 한국어 Suomen Σημαία Suomen Gaeilge Σημαία Gaeilge Bahasa Melayu Σημαία Bahasa Melayu Svenska Σημαία Svenska Čeština Σημαία Čeština
Χρήστης ΕικονίδιοΣύνδεση
Ελληνικά Σημαία Ελληνικά

Σύνδεση

 

Πύλη πελατών

Μια Πύλη Πελατών στο QuintaDB είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μια εταιρεία ή έναν οργανισμό να επιτρέπει στους πελάτες ή τους χρήστες της να συνδέονται στο αποκλειστικό εσωτερικό τους σύστημα Ιστού και να έχουν πρόσβαση σε περιορισμένα δεδομένα με διαφορετικούς ρόλους επιπέδου πρόσβασης.

Μια Πύλη Πελατών στο QuintaDB είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μια εταιρεία ή έναν οργανισμό να επιτρέπει στους πελάτες ή στους χρήστες της να συνδέονται στο ειδικό διαδικτυακό τους σύστημα και να έχουν πρόσβαση σε περιορισμένα δεδομένα με διαφορετικούς ρόλους επιπέδου πρόσβασης.

Αντί να δημιουργήσετε τις δικές σας υπηρεσίες ελέγχου ταυτότητας και ασφάλειας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πύλες πελατών QuintaDB. Οι χρήστες του διαδικτύου σας θα μπορούν να εγγραφούν στην πύλη σας αντί να εγγραφούν στον λογαριασμό της QuintaDB.

Οι πελάτες σας μπορούν να συνδεθούν στην ειδική διαδικτυακή πύλη σας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε λειτουργικές μονάδες (πίνακες, φόρμες, αναφορές, γραφήματα, χάρτες ή ημερολόγια), να προσθέσουν δεδομένα και, το πιο σημαντικό, να προβάλλουν και να τροποποιούν μόνο τις εγγραφές που υπέβαλαν (εάν χρησιμοποιείτε Επιλογή "Πρόσβαση μόνο στα δικά σας αρχεία", διαφορετικά θα βλέπουν όλα τα δεδομένα).

Εκπαιδευτικό βίντεο:


Η Πύλη πελατών σας παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσετε στη βάση δεδομένων σας μια προσωπική ταυτότητα μάρκας στην εταιρεία ή τον οργανισμό σας.

Έτσι, διαθέτετε τη βάση δεδομένων και θέλετε να επιτρέψετε στους χρήστες του διαδικτύου να εγγραφούν για πρόσβαση σε αυτήν, να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό και να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης εάν χρειαστεί. Εάν ναι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 

1. Δημιουργία πύλης

2. Επιλέξτε διαθέσιμες ενότητες για χρήστες

3. Διαμόρφωση και ενσωμάτωση πύλης

4. Σελίδες σύνδεσης, εγγραφής και επαναφοράς κωδικού πρόσβασης

5. Ειδοποιήσεις

6. Χρήστες και δικαιώματα

7. Δικαιώματα πρόσβασης

 

1. Δημιουργία πύλης

Ανοίξτε οποιοδήποτε έργο και μεταβείτε στην ενότητα Portals. Θα δείτε το πλακίδιο "Δημιουργία νέας πύλης". Κάντε κλικ σε αυτό και εισαγάγετε το όνομα της πύλης.

2. Επιλέξτε διαθέσιμες ενότητες για χρήστες

Μόλις δημιουργηθεί η πύλη πρέπει να αποφασίσετε ποιες ενότητες θα είναι διαθέσιμες για τους πελάτες σας. Θα δείτε όλες τις φόρμες, πίνακες, αναφορές, γραφήματα, χάρτες, ημερολόγια και αρχεία. Επιλέξτε μόνο αυτά που θέλετε να μοιραστείτε.

3. Διαμόρφωση και ενσωμάτωση πύλης

 

Μόλις ενεργοποιήσετε ορισμένες ενότητες, θα δείτε νέα μενού διαθέσιμα. Ρυθμίσεις και ενοποίηση.

3.1 Στην καρτέλα Ενσωμάτωση θα μπορείτε να λάβετε κώδικα JavaScript για να ενσωματώσετε ολόκληρη την πύλη ως widget στη δική σας ιστοσελίδα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Direct Link για να το μοιραστείτε μόνο με τους πελάτες σας.

  3.2 Στη σελίδα "Ρυθμίσεις" μπορείτε να επιλέξετε πεδία ελέγχου ταυτότητας (διαβάστε σχετικά με αυτό το στοιχείο παρακάτω), να ανεβάσετε το λογότυπο για την πύλη σας, να επιλέξετε τη γλώσσα της πύλης σας (αγγλικά, γερμανικά, ουκρανικά και ρωσικά), να αλλάξετε την προβολή λίστας ή πλακιδίων για ενότητες και επιλογές για προχωρημένους.

  3.3 Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο ελέγχου ταυτότητας που θα χρησιμοποιήσετε στην πύλη σας.

- ΟΧΙ ΑΔΕΙΑ Οποιοσδήποτε ΧΡΗΣΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ θα είναι σε θέση να το αποκτήσει.

- ΒΑΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ HTTP. ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΡΤΟ.

- ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ. Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ.

 

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εγγραφή στην πύλη σας. Με αυτόν τον τρόπο μόνο οι χρήστες που προστίθενται με μη αυτόματο τρόπο θα μπορούν να συνδέονται και να χρησιμοποιούν την πύλη.

3.4 Μπορείτε να επιλέξετε ποια πεδία θα χρησιμοποιήσετε στις φόρμες σύνδεσης και εγγραφής. Και επίσης μπορείτε να τα μετονομάσετε.

Μπορείτε να ορίσετε ξεχωριστά τα πεδία φόρμας εγγραφής και τα πεδία φόρμας σύνδεσης. Δείτε πώς μπορείτε να επιλέξετε πεδία φόρμας εγγραφής:

Και πεδία φόρμας σύνδεσης.

Το πεδίο εταιρείας ή οργανισμού μπορεί να είναι ένα DropDown εάν εισαγάγετε προκαθορισμένη λίστα εταιρειών.

Το πεδίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμού τηλεφώνου ή σύνδεσης θα καταλάβει αυτόματα τι ακριβώς εισάγει ο χρήστης και θα το εκχωρήσει σε πεδία σύνδεσης, email ή τηλεφώνου στον λογαριασμό

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτό το πεδίο και αντί να ενεργοποιήσετε ένα (ή όλα) τα πεδία Σύνδεση, Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και Τηλέφωνο. Για τη φόρμα εγγραφής, επίσης, διαθέσιμα πεδία διευθύνσεων όπως: Διεύθυνση οδού, πόλη, πολιτεία και ταχυδρομικός κώδικας.

Πρέπει να είναι ενεργοποιημένο τουλάχιστον ένα πεδίο εξουσιοδότησης για τη χρήση φορμών σύνδεσης ή εγγραφής.

 

4. Σελίδες σύνδεσης, εγγραφής και επαναφοράς κωδικού πρόσβασης

 

Εάν αποφασίσετε να πάτε με έλεγχο ταυτότητας "Απαιτείται σύνδεση", θα δείτε τέτοιες σελίδες.

    4.1 Σελίδα σύνδεσης

    4.2 Εγγραφείτε σελίδα

    4.3 Επαναφορά σελίδας κωδικού πρόσβασης

 

5. Ειδοποιήσεις

 

Στην καρτέλα Ειδοποιήσεις μπορείτε να επεξεργαστείτε τα Πρότυπα email και SMS ενεργοποίησης και επαναφοράς κωδικού πρόσβασης. Επίσης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ειδοποιήσεις μέσω email και sms για νέες εγγραφές στην πύλη σας.

 

6. Χρήστες και δικαιώματα

 

Στην καρτέλα Χρήστες και δικαιώματα, μπορείτε να προβάλετε την ομάδα των χρηστών σας, να τους διαγράψετε και να προσθέσετε νέους χρήστες κάνοντας κλικ στο κουμπί «Προσθήκη χρηστών στην πύλη».

Ή μπορείτε να προσθέσετε νέα ομάδα. Χρησιμοποιώντας τις ομάδες χρηστών, δεν θα είναι απαραίτητο να εκχωρείτε δικαιώματα πρόσβασης για νέους χρήστες κάθε φορά. Θα είναι αρκετό να τα προσθέσετε στην ομάδα με τα καθιερωμένα δικαιώματα.

Στη σελίδα "Προσθήκη νέας ομάδας" μπορείτε να επιλέξετε το ρόλο του χρήστη. Μπορεί να είναι «Μόνο για ανάγνωση», «Ανάγνωση και εγγραφή», «Ανάγνωση, εγγραφή και διαγραφή εγγραφών».

Η πιο σημαντική επιλογή είναι «Πρόσβαση σε μόνο δικά σας αρχεία». Εάν επιλεγεί, οι χρήστες θα βλέπουν μόνο εγγραφές που πρόσθεσαν.

Αλλά επίσης μπορείτε να επιλέξετε ποιες δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες για τους χρήστες, όπως: Ομαδοποίηση, Αναζήτηση, Επεξεργασία εγγραφών, Εκτύπωση, Κλωνοποίηση και Εξαγωγή δεδομένων.

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε χρήστες σε αυτήν την ομάδα.

Κάντε κλικ στο πλακίδιο ομάδας του χρήστη και κάντε κλικ στο πλακίδιο "Προσθήκη χρηστών στην ομάδα" στην επόμενη σελίδα.

Για να προσθέσετε χρήστες, απλώς προσθέστε τα email τους ή συνδεθείτε (ένα ανά γραμμή).

Μπορείτε να επεξεργαστείτε πρότυπα email προσκλήσεων.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να προσθέσετε χρήστη με προσαρμοσμένα δικαιώματα πρόσβασης.

Μόλις προσθέσετε έναν χρήστη, μπορείτε να βρείτε το πλακίδιο "Χρήστες που δεν ανήκουν σε καμία ομάδα" στη σελίδα "Ομάδες χρηστών".

Λάβετε υπόψη ότι ο κωδικός πρόσβασης του χρήστη ταιριάζει με το email ή από προεπιλογή. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τον λογαριασμό χρήστη της πύλης στην ομάδα.

Κάντε κλικ στο πλακίδιο του χρήστη.

Πατήστε το κουμπί «Λογαριασμός» στην επόμενη σελίδα.

Μπορείτε να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης, να εισαγάγετε όνομα, επαφές και να ανεβάσετε avatar στη σελίδα λογαριασμού του χρήστη.

 

7. Δικαιώματα πρόσβασης

Μπορείτε να ορίσετε τα προεπιλεγμένα δικαιώματα για νέο χρήστη.

Κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη χρηστών στην πύλη» και κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Στην επόμενη σελίδα, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα προεπιλεγμένα δικαιώματα για το νέο χρήστη, για όλες τις ενότητες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο πρόσβασης για νέους εγγεγραμμένους χρήστες πύλης.

Μπορείτε να επιλέξετε ποιες δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες για νέους εγγεγραμμένους χρήστες σε όλες τις ενεργοποιημένες λειτουργικές μονάδες, όπως: Ομαδοποίηση, Αναζήτηση, Επεξεργασία εγγραφών, Εκτύπωση, Κλώνος και Εξαγωγή δεδομένων.

Τα προεπιλεγμένα δικαιώματα μπορούν επίσης να οριστούν ανά Πίνακα ή Αναφορά. Παρακαλώ, δείτε πώς παρακάτω:

Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να ελέγξετε την πρόσβαση σε επίπεδο πεδίου. Δηλαδή ορίστε ποιο πεδίο θα απενεργοποιηθεί στη φόρμα και στον πίνακα.

Επίσης, μπορείτε να τροποποιήσετε δικαιώματα και δικαιώματα πρόσβασης για την ομάδα χρηστών. Απλώς ανοίξτε την ομάδα χρηστών και πατήστε το κουμπί «Ρυθμίσεις».

Σε αυτήν τη σελίδα μπορείτε να επεξεργαστείτε πίνακες και δικαιώματα αναφορών για την ομάδα. Κάντε κλικ στο εικονίδιο «Επεξεργασία».


Κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Πεδία» (όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης) για να ελέγξετε ποια πεδία θα βλέπουν οι χρήστες στη φόρμα κατά την προσθήκη μιας εγγραφής, καθώς και ποιες στήλες θα βλέπουν οι χρήστες κατά την προβολή ενός πίνακα ή μιας αναφοράς.