English Español Deutsch Italiano Polski Nederlands Português Français 中文 日本語 हिन्दी اللغة العربية Русский Українська עִברִית Ελληνικά Türk Latvietis Dansk Norsk Íslenska 한국어 Suomen Gaeilge Bahasa Melayu Svenska Čeština
Log in
Nederlands

Log in

 

Database-records groeperen

Het groeperen van databases op een kolom of meerdere kolommen is een gebruikelijke manier om rapporten in de database uit te voeren, het is heel eenvoudig om gegevens in QuintaDB online te groeperen

Het ontwikkelteam van QuintaDB heeft een nieuwe functionaliteit gecreëerd voor het werken met databases, namelijk de databasegroepering.

De groepering wordt gebruikt om records op dezelfde basis (het veld) te combineren. Zo hebben we een contractendatabase waarin we de namen van klanten, contactpersonen, saldo en betalingswijze kunnen terugvinden.

Elk contract is uniek, maar het is noodzakelijk om ze op soort betaling te groeperen.

Zie de stapsgewijze instructies hieronder:

Om uw groeperingsoptie te gebruiken, opent u uw project en gaat u naar het menu Records.

Klik op de groeperen. In een volgend formulier moet u velden selecteren om te groeperen en specificeren hoe records moeten worden weergegeven (oplopend of aflopend). Groepsprioriteit wordt gedefinieerd door veldenreeksen in het venster (van boven naar beneden).

In QuintaDB-databases kunt u Groeperen op meerdere velden gebruiken. Het is erg makkelijk. Kies verschillende velden om dit te doen.

Bekijk uw database na het groeperen.

Het resultaat kan worden opgeslagen als rapport. Je kunt het ook exporteren naar PDF.

U kunt records verwijderen of bewerken en het groepsresultaat wordt opgeslagen. Klik op de link "annuleren" om de groepering te annuleren.

 

U kunt gegroepeerde gegevens sorteren in oplopende of aflopende volgorde:


Voer QuintaDB in om opmerkingen toe te voegen
deel de discussie op sociale media: