English Bayrak English Español Bayrak Español Deutsch Bayrak Deutsch Italiano Bayrak Italiano Polski Bayrak Polski Nederlands Bayrak Nederlands Português Bayrak Português Français Bayrak Français 中文 Bayrak 中文 日本語 Bayrak 日本語 हिन्दी Bayrak हिन्दी اللغة العربية Bayrak اللغة العربية Русский Bayrak Русский Українська Bayrak Українська עִברִית Bayrak עִברִית Ελληνικά Bayrak Ελληνικά Türk Bayrak Türk Latvietis Bayrak Latvietis Dansk Bayrak Dansk Norsk Bayrak Norsk Íslenska Bayrak Íslenska 한국어 Bayrak 한국어 Suomen Bayrak Suomen Gaeilge Bayrak Gaeilge Bahasa Melayu Bayrak Bahasa Melayu Svenska Bayrak Svenska Čeština Bayrak Čeština
Kullanıcı SimgeGiriş
Türk Bayrak Türk

Giriş

 

Takım modülü. QuintaDB'de erişim hakları ve rolleri.

Yönetici ve yönetici, ortak bir veritabanı rolleridir. Bir kişinin veritabanı oluşturmasına ve diğerinin çevrimiçi olarak yönetmesine izin verir. DB'nize salt okunur erişim de sağlayabilirsiniz

Bir Ekip olan QuintaDB ana modüllerinden birini size tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işlevi kullanarak arkadaşlarınız veya iş arkadaşlarınız veritabanlarını, formları veya raporları yönetmenize yardımcı olmak için projenize katılabilir.

Bu modül her zaman QuintaDB içindeydi, ancak tüm yeni kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için onu geliştirdik.

Projeler sayfasında projelerinizi veya ekip projelerinizi görebilirsiniz. Henüz ekip projesi yoksa bu, henüz kimsenin sizinle erişimi paylaşmadığı anlamına gelir.

 

Adım adım rehber

1. Örneğin, çeşitli formlar, raporlar, çizelgeler, haritalar, takvimler, dosyalar ve portallar içeren "RentFarm" projemiz var. Projeyi açtığınızda şunları göreceksiniz:

2. Projenize kullanıcı eklemek için Takım menüsünü kullanmanız gerekir.

Sonraki sayfada ekibe kullanıcı ekleyebilir veya bir kullanıcı grubu oluşturabilirsiniz.

Kullanıcı gruplarını kullanarak her seferinde yeni kullanıcılar için erişim hakları atamak gerekli olmayacaktır. Bunları kurulu haklarla gruba eklemeniz yeterli olacaktır.

3. Yeni bir grup oluşturmak için "Yeni grup ekle" kutucuğuna tıklayın.

4. Grup adını girin, mevcut modülleri ve grup için erişim düzeyini seçin.

Farklı erişim rollerine sahip herhangi bir tablo veya raporu seçebileceğinize dikkat edin.

Tüm grupların herhangi bir zamanda değiştirilebilen bu tür rolleri olabilir.

  • Salt okunur - Kullanıcı yalnızca kayıtları görüntüleyebilir ve dışa aktarabilir.
  • Okuma ve Yazma - Kullanıcı kayıtları görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve ayrıca içe ve dışa aktarabilir.
  • Kayıtları okuyun, yazın ve silin - Okuma ve Yazma ile aynı, ancak aynı zamanda kayıtları silme yeteneği ile
  • Okuyun, yazın, oluşturun - 'Okuma ve yazma' ile aynıdır, ancak kullanıcı Formları değiştirebilir ve Bütünleştirebilir.
  • Yönetici - Kullanıcının 'Okuma, yazma, oluşturma' erişim seviyesi ile yapabileceği her şeye ek olarak Ekibi yönetebilir.


Yeni kullanıcı grubunuz için mevcut Grafikler, Haritalar, Takvimler veya Portallardan hangilerinin görüneceğini seçebileceğinizi unutmayın.

Ayrıca, Düzenleme, Oluşturma veya Silme izinlerini de seçebilirsiniz.


Dosyalar modülü için, kullanıcıların dosyaları yükleyip yükleyemeyeceğine, yalnızca kendi dosyalarını görebileceklerine veya dosyaları silebileceklerine karar verebilirsiniz.

Ekip modülü için de aynı şekilde, üyeler yeni ekip üyeleri ekleyebilir, mevcut erişim haklarını düzenleyebilir veya üyeleri kaldırabilir. Üyelere bu hakları sağlayıp sağlamayacağınız size kalmıştır. Benzer şekilde, Takım modülünü işaretlemeden bırakabilirsiniz ve yeni üyeler diğer takım üyelerini görmez.

Artık gruba kullanıcı ekleyebilirsiniz.

1. Kullanıcı grupları sayfasındaki "Yeni grup ekle" kutucuğuna tıklayın.

2. "Gruba kullanıcı ekle" radyo düğmesini seçin ve açılır listeden grubu seçin.

3. E-posta adreslerini girmeyi seçebilir veya varsa, önceden eklenmiş kullanıcıları seçebilirsiniz.

- Her satıra bir e-posta girin. E-posta davetleri göndermek isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. Ayrıca e-posta şablonlarını da düzenleyebilirsiniz.

Bitirdiğinizde, kullanıcılar e-posta bildirimleri alacak. Bu, QuintaDB için yeni bir kullanıcı ise, yeni bir hesap oluşturulacak ve bir aktivasyon bağlantısı gönderilecektir.

'Ekibe kullanıcı ekle'yi tıkladığınızda, yeni üyeler projelerinizi yeni erişim haklarına göre görüntüleyebilir ve düzenleyebilir.

İstediğiniz zaman, atanan grup rollerini değiştirebilir, kullanıcıları gruptan taşıyabilir veya kaldırabilirsiniz.

Erişim seviyelerini düzenlemek için "Ayarlar" düğmesine basın.

Lütfen bakın buraya 'Yalnızca kendi kayıtlarına erişim' özelliğini nasıl etkinleştirebilir ve kayıtları Kullanıcıya göre filtreleyebilirsiniz.

 

Gruplarda olmayacak bir kullanıcı eklemeniz gerekebilir.

Bunu yapmak için, Kullanıcı grupları sayfasındaki "Takıma kullanıcı ekle" düğmesine tıklayın.

Sonraki sayfada "Özel erişim haklarına sahip kullanıcıları ekle" yi seçin.

Kullanıcı ekledikten sonra, "Kullanıcı grupları" sayfasında "Herhangi bir grupta olmayan kullanıcılar" kutucuğunu bulabilirsiniz.

İçeride kullanıcının erişim haklarını düzenleyebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz bu kullanıcıyı içerik menüsünü kullanarak gruba taşıyabilirsiniz.

Alan Düzeyinde Erişim kullanarak kullanıcının bazı tablo sütunlarını görmesini veya form alanlarını düzenlemesini de kısıtlayabilirsiniz.

Hesabınıza bağlı tüm ekip kullanıcılarını görmek istiyorsanız, "Hesap" - "Ödeme ve İstatistikler" sayfasını açıp kullanıcıların sayı işaretleme numarasına dokunmanız yeterlidir.