English Vlag English Español Vlag Español Deutsch Vlag Deutsch Italiano Vlag Italiano Polski Vlag Polski Nederlands Vlag Nederlands Português Vlag Português Français Vlag Français 中文 Vlag 中文 日本語 Vlag 日本語 हिन्दी Vlag हिन्दी اللغة العربية Vlag اللغة العربية Русский Vlag Русский Українська Vlag Українська עִברִית Vlag עִברִית Ελληνικά Vlag Ελληνικά Türk Vlag Türk Latvietis Vlag Latvietis Dansk Vlag Dansk Norsk Vlag Norsk Íslenska Vlag Íslenska 한국어 Vlag 한국어 Suomen Vlag Suomen Gaeilge Vlag Gaeilge Bahasa Melayu Vlag Bahasa Melayu Svenska Vlag Svenska Čeština Vlag Čeština
Gebruiker IcoonLog in
Nederlands Vlag Nederlands

Log in

 

Team module. Toegangsrechten en rollen in QuintaDB.

Manager en beheerder zijn een veelvoorkomende databaserol. Ze stellen de ene persoon in staat om een ​​database te maken en de andere om deze online te beheren. U kunt ook alleen-lezen toegang tot uw database bieden

We stellen u graag een van de QuintaDB-hoofdmodules voor, dat is een team. Met deze functionaliteit kunnen uw vrienden of collega's deelnemen aan uw project om u te helpen databases, formulieren of rapporten te beheren.

Deze module stond altijd in QuintaDB, maar we hebben hem verbeterd om aan de behoeften van al onze nieuwe gebruikers te voldoen.

Op uw projectenpagina ziet u uw projecten of teamprojecten. Als er nog geen teamprojecten zijn, betekent dit alleen dat niemand de toegang met u deelt.


Stapsgewijze handleiding

1. We hebben bijvoorbeeld een project met verschillende formulieren, rapporten, grafieken, kaarten, kalenders, bestanden en portalen. Wanneer u het project opent, ziet u:

2. Om gebruikers aan uw project toe te voegen, moet u het Team-menu gebruiken.

Op de volgende pagina kunt u gebruikers aan het team toevoegen of een gebruikersgroep aanmaken.

Met gebruikersgroepen is het niet nodig om elke keer toegangsrechten toe te kennen aan nieuwe gebruikers. Het volstaat om ze toe te voegen aan de groep met de gevestigde rechten.

3. Klik op de tegel "Maak one nieuwe groep aan" om een ​​nieuwe groep te maken.

4. Voer de groepsnaam in, selecteer de beschikbare modules en het toegangsniveau voor de groep.

Merk op dat u tabellen of rapporten met verschillende toegangsrollen kunt selecteren.

Alle groepen kunnen dergelijke rollen hebben die op elk moment kunnen worden gewijzigd.

  • Allone-lezen - de gebruiker kan alleen records bekijken en exporteren.
  • Lezen en schrijven - de gebruiker kan records bekijken, bewerken en ook importeren en exporteren.
  • Lezen, schrijven en verwijderen van records - hetzelfde als lezen en schrijven, maar ook met de mogelijkheid om records te verwijderen
  • Lezen, schrijven en construeren - hetzelfde als 'Lezen en schrijven', maar de gebruiker kan ook Formulieren wijzigen en deze integreren.
  • Beheerder - kan Team beheren naast alles wat de gebruiker kan doen met het toegangsniveau 'Lezen, schrijven, bouwen'.

 

Merk op dat u kunt kiezen uit de beschikbare Grafieken, Kaarten, Kalenders of Portalen zal zichtbaar zijn voor de groep van uw nieuwe gebruiker.

U kunt ook de machtigingen Bewerken, Maken of Verwijderen kiezen.

Voor de module Bestanden kunt u beslissen of gebruikers bestanden kunnen uploaden, alleen zijn eigen bestanden kunnen zien of bestanden kunnen verwijderen.

Hetzelfde geldt voor de Team-module, het lid kan een nieuw teamlid toevoegen, de huidige toegangsrechten bewerken of leden verwijderen. Het is aan jou of je ze dat wilt laten doen. Of u kunt de Team-module niet aanvinken en nieuwe leden zullen andere teamleden niet zien.

Nu kunt u gebruikers aan de groep toevoegen.

1. Klik op de tegel "Voeg gebruikers toe aan het team" op de pagina Gebruikersgroepen.

2. Kies het keuzerondje "gebruikers aan de groep toevoegen" en selecteer de groep in de vervolgkeuzelijst.

3. Vervolgens moet u e-mails invoeren. Of u kunt al toegevoegde gebruikers kiezen, als u die heeft.

Voer e-mails in, één per regel. U kunt beslissen of u uitnodigings-e-mails wilt verzenden en u kunt zelfs e-mailsjablonen bewerken.

U bent klaar, gebruikers ontvangen e-mailmeldingen. Als dit een nieuwe gebruiker voor QuintaDB is, wordt er een nieuw account aangemaakt en wordt een activeringslink verzonden.

Zodra u op 'Gebruikers aan het team toevoegen' klikt, kunnen nieuwe leden uw project bekijken en bewerken op basis van de nieuwe toegangsrechten.

U kunt op elk moment de rol van de groep wijzigen, gebruikers verplaatsen of verwijderen uit de groep.

Druk op de knop "Settings" om toegangsniveaus te bewerken.

Toegang op veldniveau kan worden beheerd. Klik op het icoon 'bewerken'.

Klik op de link 'Velden' op de volgende pagina.

Verberg de formuliervelden of tabelkolommen van de gebruikersgroep.

Mogelijk moet u een gebruiker toevoegen die niet in groepen zit.

Klik hiervoor op de knop "Voeg gebruikers toe aan het team" op de pagina Gebruikersgroepen.

Kies op de volgende pagina "Voeg gebruikers toe met aangepaste machtigingsinstellingen".

Nadat u een gebruiker heeft toegevoegd, kunt u een tegel "Gebruikers die niet in een groep zitten" vinden op de pagina "Groepen van gebruikers".

U kunt de toegangsrechten van de gebruiker binnenin bewerken. Als u wilt, kunt u deze gebruiker ook naar de groep verplaatsen via het contextmenu.

Als u alle teamgebruikers aan uw account gekoppeld wilt zien, opent u eenvoudig de pagina Account - Betaling en statistiek - Statistieken en tikt u op het cijfer van het aantal gebruikers.