English Vlag English Español Vlag Español Deutsch Vlag Deutsch Italiano Vlag Italiano Polski Vlag Polski Nederlands Vlag Nederlands Português Vlag Português Français Vlag Français 中文 Vlag 中文 日本語 Vlag 日本語 हिन्दी Vlag हिन्दी اللغة العربية Vlag اللغة العربية Русский Vlag Русский Українська Vlag Українська עִברִית Vlag עִברִית Ελληνικά Vlag Ελληνικά Türk Vlag Türk Latvietis Vlag Latvietis Dansk Vlag Dansk Norsk Vlag Norsk Íslenska Vlag Íslenska 한국어 Vlag 한국어 Suomen Vlag Suomen Gaeilge Vlag Gaeilge Bahasa Melayu Vlag Bahasa Melayu Svenska Vlag Svenska Čeština Vlag Čeština
Gebruiker IcoonLog in
Nederlands Vlag Nederlands

Log in

 

Klantenportaal

Een klantenportaal in QuintaDB is een geweldige manier voor een bedrijf of organisatie om haar klanten of gebruikers in staat te stellen in te loggen op hun speciale interne websysteem en toegang te krijgen tot beperkte gegevens met verschillende toegangsniveaus.

Een klantenportaal in QuintaDB is een geweldige manier voor een bedrijf of organisatie om haar klanten of gebruikers in staat te stellen in te loggen op hun speciale interne websysteem en toegang te krijgen tot beperkte gegevens met verschillende toegangsniveaus.

In plaats van uw eigen authenticatie- en beveiligingsservices te maken, kunt u QuintaDB-klantportals gebruiken. Uw webgebruikers kunnen zich op uw portaal registreren in plaats van zich aan te melden met het account van QuintaDB.

Uw klanten kunnen inloggen op uw speciale webportal, toegang krijgen tot modules (tabellen, formulieren, rapporten, grafieken, kaarten of kalenders) die met hen worden gedeeld, gegevens toevoegen en, belangrijker nog, alleen die records bekijken en wijzigen die ze hebben ingediend (als u gebruik maakt van 'Toegang tot alleen eigen records' optie, anders zullen ze alle gegevens zien).

Video-instructies (en):

 

 

Een klantenportaal biedt u een uitgelezen kans om uw database een persoonlijke merkidentiteit te presenteren voor uw bedrijf of organisatie.

U hebt dus de database en wilt dat webgebruikers zich kunnen aanmelden om er toegang toe te krijgen, het account te activeren en indien nodig het wachtwoord opnieuw in te stellen. Volg dan onderstaande stappen.

 

1. Portal maken

Open een project en ga naar de Portals-module. U ziet de tegel 'Nieuwe portal maken'. Klik erop en voer de portaalnaam in.

2. Selecteer modules die beschikbaar zijn voor gebruikers

Zodra de portal is gemaakt, moet u beslissen welke modules beschikbaar zijn voor uw klanten. U ziet alle formulieren, tabellen, rapporten, grafieken, kaarten, kalenders en bestanden. Kies alleen degene die je wilt delen.

 

 

3. Configureer en integreer de portal

 

Zodra je een aantal modules hebt geactiveerd, zie je nieuwe menu's beschikbaar. Instellingen en integratie.

    3.1 Op het tabblad Integratie kunt u JavaScript-code krijgen om de hele portal als widget op uw eigen webpagina te integreren. Ook kunt u Direct Link gebruiken om het alleen met uw klanten te delen.

  3.2 Op de pagina Instellingen kunt u Verificatievelden kiezen (lees hieronder over dit item), Logo uploaden voor uw portaal, de taal van uw portaal selecteren (Engels, Duits, Oekraïens en Russisch), Lijst- of tegelweergave wijzigen voor modules en Geavanceerde opties.

3.3 U kunt ook kiezen welk verificatietype u op uw portal wilt gebruiken.

  • Gone authenticatie. Elke netwerkgebruiker kan de portal gebruiken.
  • Basic HTTP-verificatie. Selecteer one login- en wachtwoordpaar om de portal te beveiligen.
  • Login vereist. De gebruiker moet geregistreerd onen op de portal om toegang te krijgen.

U kunt de registratie op uw portaal uitschakelen. Op deze manier kunnen alleen handmatig toegevoegde gebruikers inloggen en de portal gebruiken.

 

Choose authentication type

 

3.4 U kunt kiezen welke velden u wilt gebruiken op aanmeldings- en registratieformulieren. En u kunt ze ook hernoemen.

U kunt velden voor Inschrijfformulier en Aanmeldingsformuliervelden afzonderlijk instellen. Hier ziet u hoe u formuliervelden voor aanmelding kunt selecteren:

En inlogformulier velden:

Het e-mail-, telefoonnummer- of aanmeldingsveld begrijpt automatisch wat de gebruiker precies invoert en wijst het toe aan aanmeldings-, e-mail- of telefoonvelden in Account.

U kunt dit veld uitschakelen en in plaats daarvan een (of alle) velden Aanmelden, E-mail en Telefoon inschakelen. Voor het aanmeldingsformulier zijn ook adresvelden beschikbaar zoals: straatadres, stad, staat en postcode.

Er moet ten minste één autorisatieveld zijn ingeschakeld om inlog- of aanmeldingsformulieren te gebruiken.

 

4. Log in, meld u aan en herstel wachtwoordpagina's

 

Als u besluit om te gaan met 'Aanmelden vereist' verificatie, ziet u dergelijke pagina's.

    4.1 Login pagina

    4.2 Aanmelden pagina

    4.3 Herstel wachtwoordpagina

Reset password page

 

5. Kennisgevingen

 

Op het tabblad Meldingen kunt u uw e-mail- en sms-sjablonen voor activering en wachtwoord wijzigen. En u kunt ook e-mail- en sms-meldingen over nieuwe registraties op uw portal inschakelen.

 

6. Gebruikers & Toegangsrechten

 

Op het tabblad Gebruikers en machtigingen kunt u de groepen van uw gebruikers bekijken, ze verwijderen en nieuwe gebruikers toevoegen door op de knop 'Gebruikers & Toegangsrechten' te klikken.

 

Of u kunt een nieuwe groep toevoegen. Met gebruikersgroepen is het niet nodig om elke keer toegangsrechten toe te kennen aan nieuwe gebruikers. Het volstaat om ze toe te voegen aan de groep met de gevestigde rechten.

Op de pagina 'Nieuwe groep toevoegen' kunt u de rol van de gebruiker kiezen. Het kan:

  • Lezen, schrijven en verwijderen van records
  • Lezen en schrijven
  • Allone-lezen

De belangrijkste optie is 'Toegang tot alleen eigen records'. Als aangevinkte gebruikers alleen records zien die door henzelf zijn toegevoegd, anders, indien niet aangevinkt, kunnen klanten alle tabelrecords zien.

Maar u kunt ook selecteren welke functies beschikbaar zijn voor gebruikers, zoals: Groeperen, Zoeken, Records bewerken, Afdrukken, Kloon en Gegevensexport.

Nu kunt u gebruikers aan deze groep toevoegen.

Klik op de groepstegel van de gebruiker en klik op de tegel 'Gebruikers toevoegen aan de groep' op de volgende pagina.

Om gebruikers toe te voegen, voegt u gewoon hun e-mails toe of logt u in (één per regel).

U kunt e-mailsjablonen voor uitnodigingen bewerken.

Op dezelfde manier kunt u gebruikers toevoegen met aangepaste toegangsrechten.

Nadat u een gebruiker heeft toegevoegd, kunt u een tegel "Gebruikers die niet in een groep zitten" vinden op de pagina "Groepen van gebruikers".

Houd er rekening mee dat het wachtwoord van de gebruiker standaard overeenkomt met de e-mail of login. U kunt het account van de portalgebruiker in de groep bewerken.

Klik op de tegel van de gebruiker.

Druk op de knop 'Account' op de volgende pagina.

U kunt het wachtwoord wijzigen, naam, contacten invoeren en avatar uploaden op de accountpagina van de gebruiker.

7. Toegangsrechten

U kunt de standaardrechten voor nieuwe gebruikers instellen.

Klik op de knop 'Gebruikers toevoegen aan portal' en klik op deze link

Op de volgende pagina kunt u de standaardrechten voor de nieuwe gebruiker voor alle modules bewerken. Op deze manier kunt u het toegangsniveau voor nieuw geregistreerde portalgebruikers beheren.

U kunt selecteren welke functies beschikbaar zullen zijn voor nieuwe geregistreerde gebruikers in alle ingeschakelde modules, zoals: Groeperen, Zoeken, Records bewerken, Afdrukken, Kloon en Gegevensexport.

Standaardrechten kunnen ook worden ingesteld per tabel of rapport. Zie hieronder hoe:

Merk op dat u ook de toegang op veldniveau kunt regelen. D.w.z. stel in welk veld wordt uitgeschakeld op het formulier en de tabel.

U kunt ook de rechten en toegangsrechten voor de gebruikersgroep wijzigen. Open gewoon de gebruikersgroep en druk op de knop 'Settings'.

Op deze pagina kunt u tabellen bewerken en machtigingen voor de groep rapporteren. Klik op het pictogram 'Bewerken'.

Klik op de link 'Velden' (zoals weergegeven in de schermafbeelding) om te bepalen welke velden gebruikers op het formulier zien wanneer ze records toevoegen. En welke kolommen gebruikers zullen zien tijdens het bekijken van Tabel of Rapport.

 

8. Portal voor ingelogde gebruikers

 

Aan het einde ziet de ingelogde gebruiker Portal zoals hieronder weergegeven:

8.1 Als uw Portal-authenticatietype 'Aanmelding vereist' is, zal de ingelogde gebruiker het menu rechtsboven zien waar hij toegang heeft tot zijn accountpagina om zijn persoonlijke informatie te wijzigen, zoals login, wachtwoord, naam, e-mail, bedrijf, upload avatar en account verwijderen.

 

Portal user's Account page

8.2 Ingelogde Portal-gebruikers zien de gegevens op dezelfde manier als normale QuintaDB- of Team QuintaDB-gebruikers zien op de Records-pagina.

Portal records for logged in users

 

Portalgebruikers kunnen gegevens exporteren naar PDF en Excel, sorteren, pagineren, zoeken en groeperen. En ook records bewerken en verwijderen (indien toegestaan ​​door machtigingsinstellingen).

9. Portal voor webgebruikers

 

Als uw verificatietype 'Geen verificatie' of 'Basis-HTTP-verificatie' is, heeft uw webgebruiker geen accountpagina nodig. Ook dergelijke webgebruikers zullen portaalmodules zien als widgets. U kunt dus hun uiterlijk bepalen in het gedeelte 'Widgets' voor elk formulier, tabel of rapport.

Portal records for not logged in web users


 

10. Hoe tabelrecords en portalgebruikersaccounts te koppelen

 

Laten we aannemen dat u al een webportaal hebt gemaakt en geconfigureerd, gebruikers hebt toegevoegd of dat ze zelf zijn geregistreerd. Uw klanten zien alleen hun eigen records, die zelf zijn toegevoegd.

Maar wat als u al records in uw tabellen of in uw CSV- of Excel-bestanden hebt die u aan specifieke portalaccounts wilt toewijzen?

Dit kan op twee manieren in QuintaDB.

1. U kunt naar de pagina Records gaan, een aantal records selecteren en in de vervolgkeuzelijst 'Verander record eigenaar' in 'Acties' klikken.

Select records to change owner

 

Daarna hoeft u alleen nog maar te beslissen wie de nieuwe eigenaar van de records wordt. Zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding:

 

Change record owner

 

2. De tweede manier is om te gebruiken Importeer vanuit CSV of Excel het dossier. Maar eerst moet je de kolom 'Toegevoegd door' inschakelen.

Enabled Added by column

Eenmaal ingeschakeld, ziet u de nieuwe kolom 'Toegevoegd door' op de pagina 'Records'.

Nu kunt u de gebruikersnamen van uw portals gebruiken in uw CSV- of Excel-bestand om geïmporteerde records toe te wijzen.

Zorg ervoor dat u de kolom 'Toegevoegd door' in uw bestand heeft en dat deze de juiste gebruikersnamen bevat (hetzelfde als u ziet op de pagina Records).

Met beide methoden bereikt u dus hetzelfde: uw portalgebruikers zien nieuwe records zodra ze zich aanmelden bij uw portal.